Radončić: HDZ je Bošnjacima zabio nož u leđa

Nakon sastanka u zgradi Delegacije EU, gdje već treći dan Matthew Palmer, američki izaslanik za izborne reforme, i Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove, razgovaraju s domaćim političkim akterima kako bi pronašli rješenje za Izborni zakon, lider SBB-a Fahrudin Radončić odgovarao je na pitanja novinara.

Upitan da prokomentira prozivke pojedinaca i određenih medija da SBB pomaže HDZ-u i Draganu Čoviću, Radončić je kazao da te prozivke ne stoje.

SBB najviše pomaže opoziciji i, zahvaljujući zajedničkom sastanku koji smo inicirali gospodin Nikšić i ja, opozicija je nastupila jedinstveno, a ona ima više glasova u Predstavničkom domu nego HDZ ili SDA zajedno. I naš je stav da tu pomognemo opoziciji.

Što se HDZ-a tiče, moram biti veoma precizan, vidim da je tu bilo nekih dilema. Način njihovog glasanja u Domu naroda BiH ne služi na čast pojedincima iz Hrvatske demokratske zajednice, jer za nas Bošnjake je to neka vrsta noža u leđa

Mi smatramo da će HDZ kao stranka koja se zalaže za europske standarde, u drugom krugu odbiti podržavati separatističku politiku gospodina Dodika ili negiranja Zakona o genocidu, jer je to nedopustivo, i ja zaista mislim da će oni sami glasati protiv toga. A, u najgorem slučaju, mi imamo zaštitni mehanizam, to je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, gdje mi, Bošnjaci, i drugi iz Federacije nećemo dozvoliti da nitko devastira zakon o sankcioniranju negatora genocida. Taj je zakon donesen, možda neko ne primjećuje, ali vidite da je naglo prestalo negiranje genocida u RS, što znači da se ljudi itekako boje tog zakona i poštuju ga, kazao je Radončić odgovarajući na pitanje novinara.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.