Radončić: BiH ne može podnijeti 10.000 migranata

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić oglasio se nakon informacija da se zbog nekontroliranog ulaska ilegalnih migranata iz Republike Turske u EU, od BiH očekuje da prihvati čak 10.000 migranata.

Radončić je istaknuo da europski partneri moraju znati da je to previše za sigurnosne, humanitarne i smještajne kapacitete BiH.

Još ranije sam upozorio sve veleposlanike europskih država u BiH da i cifru od oko 5000 ilegalnih migranata iznimno teško preživljavamo. O prihvaćanju kvote od 10.000 migranata, što se, istina, dogodilo prije najnovije eskalacije, uopće nisam htio ni razgovarati. O tome sam, prilikom potpisivanja izjave, upoznao gospodina Izetbegovića i Komšića.

Naše pojedine županije već su preumorne od toga da je teret međukontinentalnog preseljavanja naroda pao na njih. Da se ne govori da od prve migrantske krize iz 2015. godine, u Bosni i Hercegovini nije ništa sustavno urađeno da se izvuku pouke, inoviraju zakoni, podignu budžeti, zaposli mnogo veći broj graničnih policajaca i učini više da BiH preuzme puni suverenitet nad upravljanjem migrantskom krizom u njenom sigurnosnom i humanitarnom aspektu, poručio je Radončić, javlja Klix.ba.

Radončić je dodao i kako BiH neće dozvoliti “da sve padne na teret županija u kojima su Bošnjaci većina ili samo na jedan entitet”.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ma mozemo mi svirati surcu,li je stanje gadno!Onaj majmun Erdogan ce ih pustiti milijune i eto pizdarije!Sve ovo mirise na islamizaciju Europe,a luda Merkelica ce ih primiti i jebali smo gigu!Brate na granice strujnu zicu i adio djaci,okrenitese na jug

    • Jad , kako to govoris za Erdogena da je majmun.Pa znas li ti da je predsjednik Izetbegovic stariji ostavio Bosnu u amanet Erdogenu.On sada brine i o meni , tebi i svima u BiH.Nije to lahko i zato mu zahvali , a ne tako govoriti.On ce osloboditi Bosnu od cafira.

      • Xx jebo te Erdogan u supak, a ti cafiri,ne znam koja su ti to govna,jebali ti porjeklo!I nije nepismeni majmune lahko vec lako!hhh knem ti ga nani

  • Radoncicu ti bi iste u Srpsku republiku i hrvatske kantone.Tvoji su i brini se za iste.Pravite im kuce , ali samo u bosnjackim kantonima i bosnjackoj zemlji.Samo ne otimajte…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.