Radnici Samsunga proglasili štrajk na neodređeno

Sindikat koji predstavlja radnike kompanije Samsung Electronics u Južnoj Koreji objavio je u srijedu da će nastaviti sa štrajkom na “neodređeno vrijeme”.

Nacionalna sindikat Samsung Electronics (NSEU) ranije je objavio trodnevni štrajk. Ova radnička akcija je najveća u povijesti tehnološkog giganta.

To dolazi nakon što je kompanija predvidjela značajno smanjenje poslovanja u drugom kvartalu. NSEU je priopćio da je odlučio da produži štrajk jer uprava nije pokazala nikakvu spremnost za razgovore.

(Mi) proglašavamo drugi generalni štrajk na neodređeno vrijeme od 10. srpnja, nakon što smo saznali da rukovodstvo nema spremnost za razgovor, navodi se u priopćenju NSEU-a.

Potpredsjednik NSEU-a Lee Hyun-kuk Lee rekao je agenciji Reuters da je uprava ponudila povećanje od tri posto ali sindikat smatra da njegovi zahtjevi bolje odražavaju inflaciju.

NSEU ima oko 30.000 članova, što čini skoro četvrtinu Samsungove radne snage u Južnoj Koreji.

Preko 5.000 zaposlenih u Samsungu uključeno je u štrajk koji je počeo u ponedjeljak. NSEU je pozvao više radnika da se pridruže radnoj akciji, uključujući i “one koji oklijevaju”.

Samsung ponovno broj jedan

(Fena | Foto: Newscom/Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.