Radite ove vježbe svaki dan i imat ćete odlične rezultate

Raspored vam je pretrpan, a htjeli biste trenirati. Smatrate da za to nemate vremena pa potpuno odustajete, ali stručnjaci fitnessa ponudili su zgodnu ideju.

Naime, otkriveno je da bi izvođenje nekoliko vježbi, a za neke treba samo nekoliko sekundi, moglo dovesti do solidnih rezultata i promjena na tijelu u samo nekoliko tjedana, piše The Daily Mail.

Profesor Ken Nosaka, voditelj znanosti o tjelovježbi i sportu na australskom sveučilištu Edith Cowan, sudjelovao je u provođenju studije koja je objavljena u časopisu Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.

Njegov je cilj, objašnjava, bio otkriti kolika je minimalna količinu tjelovježbe potrebna da bismo bili zdravi i u formi.

S druge strane, Martin Gibala, profesor kineziologije na Sveučilištu McMaster u Kanadi, usredotočio se na intenzitet vježbanja koji je potreban da biste vidjeli rezultate.

Dakle, bez obzira na to imate li samo tri sekunde ili velikih pet minuta na raspolaganju za tjelovježbu, evo nekoliko zgodnih primjera brzih, a učinkovitih vježbi.

Uvijanje bicepsa od 3 sekunde

Sjednite na stolicu i držite bučice u svakoj ruci sa savijenim laktom skroz prema podlaktici, pri čemu se bučica nalazi u razini ramena. Pružajte ruke i rotirajte je, pa je vraćajte u početni položaj. Radite ovu vježbu pet dana u tjednu tijekom četiri tjedna.

Vježba polaganog sjedanja od 5 sekundi

Prema ideji profesora Nosake, pokušajte koristiti težinu vlastitog tijela da biste izveli ovu vježbu pravilno. Polagano sjedajte na stolicu i podižite se. Ponavljajte to polako deset puta dnevno, tri puta tjedno u periodu od osam tjedana.

Na kraju studije ispitanici su uočili veliko povećanje mišićne snage.

Istezanje ruku i nogu od 30 sekundi

Ova vježba osobito je korisna za ljude koji puno sjede na poslu. Redovito protežite ruke i noge.

Radite vježbe u kojima naslonite leđa na zid i podižete ruke iznad glave, kaže profesor Nosaka.

Čučnjevi i iskorak od 60 sekundi

Čučnjevi su fantastični, kaže slavna trenerica Zane Morris.

Oni su složena vježba, što znači da radite na svim glavnim mišićnim skupinama – bedra, kvadricepsi, tetive koljena, gluteusi. Čak se i trbušnjaci i leđa moraju uključiti kako biste ih pravilno odradili.

Marinac vježba od 60 sekundi

Izvođenje ove vježbe dovest će vas do toga da ćete povećati znojenje, otkucaje srca i ojačati trbušne i leđne mišiće, tvrdi specijalist za fitness Omar Mansour.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.