Radiopostaja Mir Međugorje proslavila 25. rođendan

Prije točno 25 godina, u programu Radiopostaje Mir Međugorje, izgovorene su prve riječi: Hvaljen Isus i Marija dragi slušatelji, nalazite se na valovima Radiopostaje Mir Međugorje.

Bilo je puno hrabrosti, puno neznanja ali zaista jedan žar u srcu svakog od nas koji je bio jedno neizmjerno bogatstvo. Bog se zaista poslužio s nama neznatnima i malenima, kazala je Marija Dugandžić, prva glavna urednica programa Radio postaje ”Mir”.

Radiopostaja Mir Međugorje svojim programom je privukla veliki broj slušatelja iz BiH, ali i iz cijeloga svijeta.

Kolegica je prije toliko godina izgovorila prvu rečenicu za naš radio i tako smo krenuli u nepoznato. Nismo bili ni pripremljeni ni obučeni, a moram priznat da nismo znali u što se upuštamo, kazao je Ivo Šego, prvi tehnički urednik programa radio postaje ”Mir”.

U crkvi sv. Jakova slavljena je sveta misa za sve pokojne djelatnike i podupiratelje Radiopostaje Mir Međugorju. Ovu svetu misu predslavio je provincijal hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš uz koncelebraciju 21 svećenika.

Želim istaknuti da je ova radio postaja plod Međugorja i da nije bilo ukazanja Kraljice Mira i da nije Ona odabrala ovo mjesto, ovaj radio zasigurno ne bi ni postojao. Sretni smo i blagoslovljeni, a možda nikada nećemo do kraja shvatiti koliko ovaj radio ljudima znači i donosi, ne samo radosnu vijest, nego nadu i ohrabrenje, kazala je Sanja Pehar, glavna urednica radio postaje ”Mir”.

Nakon svete mise i klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu klapa Sveti Juraj HRM-a održala je veliki koncert za brojne goste okupljene u Dvorani svetog Ivana Pavla II.

(www.jabuka.tv | Foto: Mateo Ivanković)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.