Radionica za roditelje i djecu u SKB-u Mostar

Klinika za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar organizira radionicu na temu ”Poticanje psihomotornog i jezično-govornog razvoja kod djeteta”, koja će se održati 8. prosinca 2023. godine u glavnom medicinskom objektu SKB-a Mostar na Bijelom Brijegu.

Radionice za roditelje i djecu uzrasta od 1 do 3 godine održat će se od 17:00 do 18:00 sati, a za roditelje i djecu urasta od 4 do 6 godina od 18:15 do 19:15 sati.

Radionice pružaju strukturirano i podržavajuće okruženje za roditelje kako bi stekli znanja, vještine i strategije za poboljšanje svojih roditeljskih vještina. Podučavanje obuhvaća niz pristupa usmjerenih na pomaganje roditeljima da se nose s izazovima odgoja djece i jačanja obiteljske kohezije.

Tijekom ove radionice roditelji će imati priliku učiti i raspravljati o raznim temama vezanim uz pozitivnu komunikaciju, tehnike discipline i izgradnju snažnih odnosa roditelj-dijete te poticanje djeteta u četiri razvojna područja: motoričkom, govorno-jezičnom, kognitivnom i socijalno-emocionalno. Kroz prezentacije, grupne rasprave i praktične vježbe roditelji stječu vrijedne uvide i alate za poboljšanje roditeljskog pristupa.

Kognitivne stimulacije, koje roditelji pružaju tijekom odrastanja djeteta, posebno u prvim godinama života, važne su za formiranje struktura za razvoj vještina kao što su združena pažnja, psihomotoričke vještine i kognitivne sposobnosti. Normalan psihomotorni razvoj djeteta ovisi o naporima njegovih roditelja/skrbnika da osiguraju sigurno okruženje i poticajnu okolinu kako bi mogli odgovoriti na razvojne potrebe djeteta.

Radionicu će voditi izv. prof Mladenka Vukojević, defektolog i Monika Džeba mag. logopedije. Svi zainteresirani se trebaju prijaviti na e-mail adresu: [email protected] ili putem kontakt telefon: 063/209-565, priopćeno je iz SKB-a Mostar.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.