Radionica ”Agropoduzetništvo u ŽZH” u Širokom Brijegu

Radionica “Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj” bit će održana u četvrtak, 2. prosinca, u Širokom Brijegu, u prostorijama Gradske vijećnice s početkom u 9:00 sati.

Organizatori su kazali kako ovim radionicama žele unaprijediti ne samo marketing nego i promociju lokalnih i tradicionalnih proizvoda u Hercegovini, u cilju boljeg pozicioniranja na tržištu, veće prepoznatljivosti i poboljšanja kvalitete turističke i agroturističke ponude.

Radionice su namijenjene registriranim i neregistriranim proizvođačima lokalnih proizvoda, obiteljskim farmama te proizvođačima lokalnih suvenira ili tradicionalnih proizvoda. Cilj je otvoriti razgovore o mogućnostima i načinima razvoja turističkih iskustava temeljenih na konkretnim proizvodima i analizirati nekoliko primjera na tu temu.

Radionica se organizira u suradnji i uz podršku USAID Turizam projekta koji je prepoznao prijedlog, ideju i posvećenost Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) za europske integracije da podrži poljoprivredna i druga gospodarstva u poboljšanju postojeće ponude i njene bolje integracije u turistički lanac vrijednosti, priopćeno je iz Vlade ŽZH-a.

U prvom dijelu radionice nazočnima će se obratiti predstavnici Vlade ŽZH-a i Širokoga Brijega, nakon čega je predviđeno predstavljanje digitalne tržnice kao platforme za spajanje proizvođača s tržištem. Nazočni će nakon toga biti informirani o Turizam projektu, ciljevima projekta i alatima podrške.

Na radionici će biti predstavljene prezentacije o razvoju novih proizvoda, analizi i registraciji proizvoda, važnosti marketinga, kreiranju brenda, certificiranju, te poboljšanju pakiranja, unaprjeđenju dizajna i komunikacije proizvoda.

U drugom dijelu radionice nazočnima će biti prezentirani način povezivanja i razvoja kanala distribucije, promocija proizvoda s fokusom na rješenja ostvariva s malim proračunom, razvoj promo materijala, uvezivanje i integracija s lancem vrijednosti u turizmu.

Sudjelovanje je potrebno potvrditi najkasnije do 1. prosinca do 12:00 sati. Kontakt za dodatne informacije:

Tomislav Leko
E-mail: [email protected]
Tel: +387 39 703 100
Mob: +387 63 701 777

KLIKNI i pogledaj dnevni red radionice
  • 8:30-9:00 – Dolazak sudionika
  • 9:00-9:10 – Pozdravne riječi – Predstavnik Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, predstavnik Grada Širokog Brijega
  • 9:10-9:20 – Predstavljanje sudionika
  • 9:20-9:30 – Predstavljanje digitalne tržnice kao platforme za spajanje proizvođača s tržištem i sljedeće planirane aktivnosti u pravcu daljnjeg razvoja agropoduzetništva i ruralnog razvoja – Pero Mandić, Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke
  • 9:30-9:45 – Informacije o Turizam projektu, ciljevima projekta i alatima podrške – Velibor Trifković, USAID Turizam projekt

RADIONICA I DIO

9:45-10:45

Prezentacije:

  • Razvoj novih proizvoda (analiza i registracija proizvoda)
  • Važnost marketinga (kreiranje brenda, certificiranje), poboljšanje pakiranja (unaprjeđenje dizajna i komunikacije proizvoda)

Nataša Musa, USAID Turizam projekt

10:45-11:00 – Rasprava

11:00-11:15 – Stanka za kavu

RADIONICA II DIO

11:15-12:15

Prezentacije:

  • Načini povezivanja i razvoja kanala distribucije
  • Promocija proizvoda s fokusom na rješenja ostvariva s malim budžetom (niskobudžetni modeli promocije), razvoj promo materijala, uvezivanje i integracija s lancem vrijednosti u turizmu

Nataša Musa, USAID Turizam projekt

12:15-12:45 – Rasprava i zaključci

12:45-13:00 – Završne riječi i daljnji koraci

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.