Radikalno drugačiji dizajn: Apple radi na savitljivom iPhoneu

Nakon što se dugo vremena dizajn pametnih telefona nije previše mijenjao te su novi modeli dolazili s boljim hardverom i većim ekranima, ali ne i s nekim većim promjenama u dizajnu, posljednjih godina stvari su se ipak malo pokrenule, ponajviše kada su ekrani u pitanju. Najveća novost su ekrani od ruba od ruba (odnosu ekrani sa zakrivljenim rubovima), zahvaljujući kojima su kompanije u kućišta istih ili sličnih dimenzija kao u starijim modelima, smjestile ekrane veće dijagonale.

Ovaj novitet odrazio se i na druge promjene poput premještaja Home tipke – na nekim telefonima smještena je na stražnjem dijelu ekrana, Apple se odlučio na drugačiji pristup i, umjesto dodirom prsta, omogućio otključavanje telefona pogledom, dok je Vivo u svoj konceptni telefon Apex senzor za otiske prstiju implementirao u donji dio ekrana.

Sljedeći veći novitet na tržištu smartphonea bit će, čini se, savitljivi telefoni te će takvi uređaji korisnicima omogućiti brojne nove opcije. O Samsungovim savitljivim telefonima priča se već godinama (i brojne druge kompanije prijavile su patente za ovakve uređaje), a ova bi kompanija već ove godine mogla predstaviti prvi takav model

No, osim ove južnokorejske kompanije, slične planove na ovom tržištu ima i Apple – prema analitičarima Bank of America Merrill Lynch, Tim Cook i ekipa trenutno rade na razvoju savitljivog telefona koji bi se na tržištu mogao pojaviti već za dvije godine. Ovakav uređaj bi se preklopljen mogao koristiti kao klasičan iPhone, a kada se otklopi mogao bi se koristiti kao tablet – s ovakvim (hibridnim) uređajem Apple bi mogao uvelike naštetiti prodaji iPadova, no ako se tržište kreće u takvom smjeru, Apple to ne smije ignorirati.

Na sličan način Apple je s iPhoneom “uništio” iPod, no to se pokazalo kao njihova najbolja odluka u povijesti te bi na krilima odlične prodaje telefona ova kompanija već ove godine mogla doseći tržišnu vrijednost od bilijun dolara.

Do ovih informacija analitičari banke došli su na temelju sastanaka s nekoliko Appleovih dobavljača iz Azije te svim investitorima savjetuju kupovinu njihovih dionica, piše Zimo.co.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.