Putni porodi: Bregana kao podsjetnik na dva poroda na putu od Širokog do Mostara

Porod osamnaestogodišnjakinje iz BiH u autobusu za Njemačku izazvao je ogromnu pozornost medija u BiH, ali i regiji.

Naime, Tuzlanka u visokom stupnju trudnoće se sa suprugom, njegovom pomajkom i dvogodišnjim djetetom autobusom kompanije Transturist Tuzla zaputila iz Tuzle u Hamburg.

Iako je namjera roditelja očito bila da se dijete rodi u Njemačkoj, ono je odlučilo na nekoliko sati biti stanovnik Slovenije.

Naime, prilikom čekanja kontrolnog pregleda na graničnom prijelazu Bregana, osamnaestogodišnjakinja je počela osjećati trudove, a već za deset minuta na svijet je donijela zdravu djevojčicu.

Žena krenula iz BiH u Njemačku pa rodila u autobusu

Slični primjeri

Ovaj događaj bio je povod da se podsjeti na još neke od beba koje su rođene “na pola puta“, u automobilima, helikopterima…

Malo tko je ostao ravnodušan na priču o hrabroj majci koja je svoju djevojčicu na svijet donijela ni manje ni više nego u helikopteru. Naime, nedavno je pozornost javnosti u Hrvatskoj privukao porod žene s Raba koja je na pola puta do KBC-a Rijeka u helikopteru rodila zdravu djevojčicu.

Ništa manje nije zanimljiv ni slučaj dviju majki iz Hercegovine koji je obilježio ljeto 2017.

U istom danu u razmaku od svega nekoliko sati dvije majke rodile su u vozilu Hitne pomoći na putu iz Širokog Brijega do Mostara. Na sreću, sve je prošlo u najboljem redu.

Rađanje djece u automobilima rijedak je slučaj u Hercegovini, ipak ljeto 2017. obilježila su čak dva takva slučaja. U razmaku od samo nekoliko sati, u utorak 11. srpnja 2017., dvije žene su rodile u automobilu Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Širokog Brijega na putu za Mostar.

U poslijepodnevnim satima obratila nam se žena iz Širokog Brijega koja je izašla s posla jer su joj počeli trudovi. Naime, majka je dobila trudove malo prije termina, u 34. tjednu trudnoće. Krenuli smo prema Mostaru, no žena je rodila na putu prema bolnici. Rodila je na Balinovcu, a na svijet je donijela malenog dječaka, rekao je tom prilikom dr. Frano Musa, šef HMP Široki Brijeg.

Čim su se vratili u Široki, dobili su poziv od supruga trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Čim smo se vratili, dobili smo poziv muške osobe koja nam je rekla kako je njegovoj ženi pukao vodenjak. Oni su iz Rakitna, ženu smo preuzeli na Trnu te je i ona rodila u automobilu Hitne medicinske pomoći, i to u Knešpolju. Ova trudnica na svijet je donijela curicu, kazao je Musa.

Od Širokog do Mostara: Dvije žene rodile u istom danu u automobilu Hitne

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.