Putin tvrdi da će Rusija intenzivirati napade na Ukrajinu

Predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak da će Moskva intenzivirati napade na vojne ciljeve u Ukrajini, nakon ukrajinskog napada bez presedana tokom vikenda na ruski grad Belgorod.

Ukrajinski napad u subotu, u kojem je poginulo 25 ljudi, uključujući petoro djece, uslijedio je nakon što je Moskva pokrenula veliki napad na ukrajinske gradove.

Pojačat ćemo udare. Nijedan zločin protiv civila neće ostati nekažnjen, to je sigurno, rekao je Putin tijekom posjeta vojnoj bolnici.

Rekao je da će Rusija nastaviti udarati, kako je rekao, “vojne instalacije”.

To radimo danas i sutra ćemo nastaviti, najavio je Putin, govoreći skoro dvije godine nakon početka vojne ofenzive Moskve u Ukrajini.

U međuvremenu, Kijev je priopćio da je Rusija ciljala zemlju sa “rekordnim” brojem dronova na Novu godinu.

Ono što se dogodilo u Belgorodu je teroristički čin, rekao je Putin ranjenim ruskim vojnicima koji su sjedili u njegovoj blizini u bolničkoj pidžami i sanitarnim maskama.

Ne postoji drugi način da se to nazove, dodao je.

Optužio je ukrajinske snage da su gađale “pravo u centar grada, gdje su ljudi šetali, prije Nove godine” i naveo da su “namjerno pogodili civilno stanovništvo”.

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov rekao je u ponedjeljak da je broj poginulih porastao na 25, navodeći da liječnici nisu uspjeli spasiti dijete koje je teško povrijeđeno u napadu.

(Fena)

5 komentara

  • Neka dočekat će i on daće jedan manji od njega doć i zbosti ga nožem zguza. On to zna i boji se pa vazda mjenja ove oko njega da su svi viši od njega. Putine idi na huj pideras

  • Tari putko nevjernike i gahmad soroševsku,žalim Kršćane Ruse i Ukrajince što zbog Bidena ginu i zelenka narkića zidovskog,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.