Put od Mostara do Boračkog jezera bit će skraćen za čak 55 km

Zaljubljenici u Boračko jezero s radošću su dočekali vijest i početku radova na izgradnji lokalne ceste Rujište – Borci.

Ova cesta umnogome će olakšati pristup Boračkom jezeru, posebice u dijelu godine kada vladaju lošiji vremenski uvjeti. Navedena cesta skratiti će tako putovanje iz Mostara do Boračkog jezera s 90 na 35 kilometara.

U lokanoj zajednici se nadaju kako će ova cesta doprinijeti razvoju turizma u ovom području jer će omogućiti lakši pristup Boračkom jezeru i drugim prirodnim ljepotama Prenja.

Asfaltna cesta dalje s Boračkog jezera do Sarajeva preko Glavatičeva, Bjelimića, Visočice i Bjelašnice završena je još prije nekoliko godina tako da zaljubljenici u prirodu i planine automobilom mogu lakše pristupiti korak do planina Visočice, Bjelašnice, Igmana, Treskavice kao i Zelengore preko Uloga, prenio je Bljesak.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Prenj je jedan od najljepših djeliva u BiH Borci u prekrasno mjesto za odmor i rekreaciju Ttu dionicu od Ruišta preko Dabića poljane do Boraka prepao sam pješice 1974 g u pratnji Đeme Bjedića kao pripadnik specijalne jedinice Kontradicerzantskog idreda TO Mostar Izuzetno lijep i zdrav kraj za respiratorne bolesti bolest kardio vaakolarnog sistema te brinhijalnih plučnih kanala i sl. A za lovce i lovni turizam dušu dalo za ostrel ono malo divljaći što je u Prenju kostalo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.