Pucnjava u Teksasu: Najmanje pet mrtvih, 21 ranjeni

Najmanje pet osoba je ubijeno, a 21 je ranjena u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, izvijestila je lokalna televizijska postaja i policija. Među ranjenima su i tri policajca. Među ubijenima je i napadač.

U ovom trenutku ima više žrtava pucnjave. Osumnjičeni je upravo oteo kamion američke pošte, objavila je policijska uprava.

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi bio bijeli muškarac star oko 30 godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o više napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan strijelac.

Sve je počelo kada je prometni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude.

Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu kazališta Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču, kazao je gradonačelnik Midlanda Jerry Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom niti koji je njegov motiv.

Midland /Odessa please be safe. There are two active shooters in the area. One was at the Cinergy movie theater. This is the video of cops taken one down. God Bless you all

Posted by Julie Vicknair on Saturday, 31 August 2019

Šef policijske uprave u Odessi, Michael Gerke, također je kazao kako motiv nije poznat.

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri tjedna, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Demokratski predsjednički kandidati porijeklom iz Teksasa Beto O’Rourke reagirao je u subotu na vijest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: “Moramo okončati ovu epidemiju.”

Oglasio se i teksaški guverner Greg Abbott.

Užasnut sam ovim besmislenim i kukavičkim napadom. Nudimo nepokolebljivu podršku žrtvama, njihovim obiteljima i svim ljudima Midlanda i Odesse. Država Teksas i Ministarstvo javne sigurnosti usko surađuje s lokalnom policijom oko pružanja pomoći, kazao je Abbott.

(Hina)