Pucnjava u Međugorju

U Međugorju je večeras oko 22 sata opljačkana zlatarnica Tony Gold-Oro uz uporabu vatrenog oružja.

Pljačkaši su, kako doznaje Bljesak.info, ranili jednu osobu, te je s ozljedama neutvrđenog stupnja prevezen u Kliničku bolnicu Mostar.

Na mjesto događaja je oko 00:30 sati stigao i dežurni tužitelj Predrag Tomić koji je rukovodio očevidom.

Kako je Tomić izjavio za Bljesak.info u zlatarnicu su sa vatrenim oružjem ušle tri maskirane osobe s namjerom da istu i opljačkaju, u čemu su djelimično i uspjeli (otuđena je određena količina nakita). Prilikom izlaska iz zlatarnice ispred iste se našao M.D. (1961.) koji je vlasnik susjednog objekta, te je imao namjeru spriječiti pljačkaše u otuđivanju plijena.

Tom prilikom pljačkaši su zapucali, te su ga ranili, a oni su se u automobilu Golf udaljili s mjesta događaja. Nakon izvjesnog vremena na putu prema Čapljini je pronađen Golf u kojem su pljačkaši pobjegli. Neslužbeno se doznaje da je isti otuđen.

U samoj zlatarnici izuzeti su određeni tragovi koji bi trebali pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja. Tijekom noći automobil bi trebao biti prebačen u krug PU Mostar gdje bi trebalo biti izvršeno vještačenje i izuzimanje tragova.

U trenutku pljačke prema kazivanjima očevidaca na Glavnoj ulici ispred zlatarnice nalazio se veliki broj ljudi kako onih koji su proslavljali uspjeh reprezentacije Hrvatske, tako i turista. Na svu sreću prilikom pljačke i pucnjave drugih ozlijeđenih nije bilo.

Također, neslužbeno se doznaje da će se u istragu oko ovog događaja uključiti i MUP FBiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.