Psi na biralištima postaju nova britanska tradicija – Jabuka.tv

Psi na biralištima postaju nova britanska tradicija

Možda nemaju pravo glasa, no psi su svejedno bili dijelom britanskih parlamentarnih izbora u četvrtak.

Proteklih godina postala je to tradicija i birači i političari počeli su dovoditi svoje četveronožne kućne ljubimce na birališta, a ne samo konzervativni premijer Boris Johnson.

Pas Dilyn traži od vas da danas podržite konzervativce, napisala je Johnsonova stranka u tvitu uz fotografiju psa britanskog premijera koji je za tu prigodu imao plavu ogrlicu u znak potpore toj stranci.

Čini se da je kampanja na Twitteru #dogsatpollingstations (psi na biralištima) jedna od rijetkih stvari koje ujedinjuju politički podijeljene Britance i pridružili su joj se i čelnica Škotske nacionalne stranke (SNP) Nicola Sturgeon, kao i laburistički gradonačelnik Londona.

Moje je ime Sadiq Khan, gradonačelnik sam Londona. Ovdje sam s Lunom, glasamo, a učinite to i vi, kazao je Khan u video poruci stojeći sa svojim ljubimcem.

Sturgeon, čija se stranka koja podržava neovisnost Škotske i protivi Brexitu natječe samo u Škotskoj, kazala je kako “prevladava strah od pasa zbog poziva da svi glasaju za ciljeve SNP-a.

Tema pasa na izborima ponudila je malo opuštanja na društvenim mrežama kojima je vladala užarena kampanja zbog britanskog odlaska iz EU-a.

I birači su postavljali fotografije svojih pasa na biralištima pozivajući ljude da se odazovu izborima.

(Hina)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.