Prvi virtulni sajam i online konferencija za trudnice i dojilje

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar koja je izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete ”Roditelj” u suradnji s Poliklinikom Arbor Vitae Dr. Sarić organizira “Prvi virtualni sajam i online konferenciju za trudnice i dojilje”.

Sudjelovanje je besplatno i održat će se online u petak, 03. travnja 2020. godine u 18:00.

Govorit će se o zanimljivim i edukativnim temama koje su važne za svaku trudnicu koja se nađe u određenoj stresnoj situaciji. Cilj događaja jeste pružiti neophodne informacije, te naučiti i pripremiti trudnice i dojilje da se nose sa stresnim periodom.

Tema kojom će početi konferencija je ”Priprema za porod u stresnoj situaciji”, a koju će prezentirati prim.dr.med. Senad Sarić. Doktor Sarić je u travnju 1998. godine osnovao privatnu specijalističku ordinaciju, koja je prerasla u multidisciplinarnu polikliničku ustanovu ‘‘Arbor vitae Dr. Sarić” i posjeduje višegodišnje iskustvo u radu s trudnicama.

Titulu magistra znanosti stekao je iz reproduktivne medicine ”Korelacija laparotomije i laparoskopije u liječenju tubarnog faktora ženske neplodnosti”, pred komisijom UMC u Sarajevu.

Predavači

Naredna tema koju će trudnice i dojilje moći slušati je ”Kardiološko-internistički aspekt kod trudnica”. Prezentirat će je dr.med. Grit Kirsten Sarić, specijalistica za internu medicinu-subspecijalista kardiolog, iz Poliklinike ”Arbor vitae Dr. Sarić”. Nakon završenog Medicinskog fakulteta Univerziteta ”Friedrich Schiller” u Jeni, radila je kao liječnica u univerzitetskoj klinici za kardiologiju i angiologiju, a nakon toga je specializirala iz interne medicine u Saale – Unstrut – Klinik u Naumburgu.

“Anksioznost, stresni događaji i način nošenja s njima za trudnice i dodjilje”, je tema koju je prezentirati prim.dr. Lamija Duranović-Vinković, specijalistica neuropsihijatar, šef Odjela neuropsihijatrije Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujic”, Mostar.

Pored ovih tema, bit će prezentirana platforma online sajma na kojoj se nalaze brojne nagradne igre, kao i popusti sponzora i partnera projekta.

Prijaviti se možete putem Facebook stranice Roditelj.

(www.jabuka.tv)