Prvi u BiH: Policajci u ovoj županiji imat će kamere na uniformama

Ministar unutarnjih poslova ŽS Admir Katica očekuje da bi se tzv. body kamere mogle naći na uniformama policajaca u Županiji Sarajevo u drugom tromjesečju iduće godine.

Još 2021. godine sam, uviđajući iznimnu potrebu, inicirao prema Vladi ŽS projekt nabavke body kamera prilikom čega smo u ovu svrhu predvidjeli 490.000 KM. Konačno, nakon mnogih poteškoća ulazimo u završnu fazu i vjerujem da će već u drugom tromjesečju iduće godine ove kamere biti na uniformama. Inzistirali smo na ovome jer ne pristajmo na kompromise kada je u pitanju zaštita policijskih službenika i građana koji budu u interakciji sa njima, rekao je Katica za Fenu.

Po njegovim riječima, inicijalni plan je da se ove kamere nađu na uniformama pripadnika Jedinice za promet, zbog toga što oni po prirodi svog posla najviše dolaze u interakciju s građanima.

To će biti odlična prilika za testiranje uređaja i navikavanje, kako službenika, tako i građana. Nakon toga je u planu uključivanje i drugih jedinica, a sve u skladu s prioritetima koje procijeni Uprava policije.

Ove kamere omogućavaju snimanje audio i video zapisa koji pružaju jasan dokaz u nepredviđenim situacijama.

MUP ŽS još jednom pokazuje opredjeljenje u borbi za suzbijanje korupcije, monitoring kvaliteta rada i ponašanja policijskih službenika, ali i samih građana u međusobnoj interakciji. Nastavit ćemo modernizaciju i nabavku nove opreme svih policijskih službenika, a sve u svrhu podizanja stupnja sigurnosti, prvenstveno njih samih, a zatim i svih nas, zaključio je Katica u izjavi za Fenu.

(www.jabuka.tv | Foto: MUP ŽS)

5 komentara

  • Ja bi ovo ugradio političarima koji nas predstavljaju, da u njihovom radnom vremenu znamo za što im dajemo silne novce.

  • Svake hodine smo modernije opremljeni sto se tice policije i granične policije. A sve vise droge, narkodilera. I sve vise službene osobe su umjesane u te nezakonite radnje.

  • Ko se utalio u kamere?
    Ta nije to od koristi jer ko će objasnit policajcu di se pali,gasi ,kako to radi?
    Opet neko ćopa a nije rođak Branka Ćopića.

  • Narode na referendum za zabranu snimanja .prate nas preko telefona preko mobitela preko kamera na svim javnim i svim njima interesantnom mjestima .što god pričaš u kući za minutu se pojavi na mobitelu .pokrenimo akciju gašenja mobitela ako nam operateri nemogu jamčiti privatnost pokrenimo građansku neposlusnost ako nas stalno prate .ovo je prešlo sve mjere .zašto više sutimo i dozvoljavamo da nas na svakom koraku tlače a njihove ruke svakim danom sve dublje u našim džepovima. zato pozivam sve građane da svaki dan objavljuju javno sve što znaju o našim politicarima njihovim vilama jahta ma hotelima automobilima avionima i šta sve posjeduju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.