Prvi red do polarne svjetlosti: Bajkovito selo iglua u samom srcu predivne prirode

Ako ste se pitali s koje je lokacije najbolje promatrati polarnu svjetlost, definitivno je jedna od najboljih – iz kreveta. Ušuškani u snijeg i led, iglui u finskom rezortuKakslauttanen nude upravo takvo iskustvo.

Nešto luksuzniji od minimalističkih eskimskih, napravljeni su od posebnog stakla koje dobro drži toplinu pa nema straha da će vam biti hladno. Wi-Fi je dostupan samo na recepciji pa su iglui kao stvoreni za digitalni detoks, što može predstavljati problem onima koji su se navikli na surfanje iz kreveta ili dostpnost društvenih mreža u svakom trenutku, piše punkufer.hr.

Hotel ima 53 iglua i najposjećeniji je u vrijeme kad se može vidjeti aurora borealis, odnosno od kolovoza do travnja. Iako je Kakslauttanen na idealnoj lokaciji za promatranje  svjetla na nebu jer nema zagađenja, u hotelu ne jamče da ćete je i ugledati, što i naglašavaju na svojoj stranici. 

Predstava na nebu može trajati pet minuta ili cijelu noć, što ovisi o brojnim faktorima poput magnetske aktivnosti, položaja sunca i količine oblaka.

Slobodno vrijeme gosti provode i u sauni, vožnji saonicama, pecanju u ledu, kao i branju bobica i gljiva. Na pitanja o jestivosti ubranog zaposlenici s hotela će vas srdačno posavjetovati.

(www.jabuka.tv)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.