Prvi put u povijesti Mladifesta misu održao mostarsko-duvanjski biskup

U četvrtak je održana posebno iščekivana sveta misa jer ju je po prvi puta u povijesti Mladifesta predslavio lokalni biskup biskupije kojoj pripada Međugorje: mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko – mrkanski.

U koncelebraciji s njim bili su mons. Aldo Cavalli i mons. Domenico Sigalini, umirovljeni biskup Palestrine iz Italije, još četiri biskupa te fra Jozo Grbeš, provincijal hercegovačke franjevačke provincije i još 524 svećenika.

Na početku svoje propovijedi mons. Petar Palić je rekao:

Draga braćo svećenici, dragi mladi prijatelji, svoje razmišljanje započeo bih riječima pape Franje kojima on promišlja o biskupima. U Apostolskoj pobudnici Evangelii Gaudium papa kaže da će biskup pokatkad ići naprijed da pokaže put i održi živom nadu u narodu. Drugi će put biti jednostavno usred svojih svojom jednostavnom i milosrdnom blizinom, a u nekim će prilikama morati ići za svojim narodom da, prije svega pomogne onima koji su zaostali, ali i zato jer stado posjeduje vlastiti osjećaj za pronalaženje novih puteva.

Ja sam danas ovdje kao biskup ove biskupije kako bih bio među vama jednostavnom i milosrdnom blizinom i kako bismo zajedno poput apostola okupljeni i s Marijom, čuli što nam to Isus želi reći, piše Međugorje info.

Na kraju svete mise toplim i dugim pljeskom mladi su opet zahvalili svojim biskupima i svećenicima na njihovoj službi i preporučili ih zagovoru sv. župnika Arškog. A mons. Palić također je pozdravio novog međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića i zaželio mu uspješnu i blagoslovljenu službu služenja župljanima i hodočasnicima.

Počeo “Mladifest”, očekuje se 50 tisuća mladih iz cijeloga svijeta

(www.jabuka.tv)

25 komentara

  • Svaka mu cast,trebalo je nakon Ratka krocit u Medjugorje.Al dzaba mu.Ne svidja mi se I gotovo.Vrijeme ce pokazat da sam ga dobro skenirala.Uzalud diplomacija I rijeci kad dobra djela izostaju.

   • slažem se, istoina je da je veliki glumac ali je za pohvalu što je došao ali strogo je naglasio da je došao jer ga je zvao mons.Aldo,ne bi se on zamjerio vatikanskoj kuriji,inače sam uvjeren da ne bi doošao na poziv župnika iz Međugorja, očito je da ne voli Međugorje.

 • Bogu hvala i slava !Prelijepo je vidjeti sve generacije kako hvale i slave Boga ,radost na licima,pokretima.Svaki kutak zemaljski doci ce klica i donijeti ce plodove koje Bog zeli,Mir,radost,covjecnost……….kako je Velik i silan Bog!Hvala i nasoj Kraljici Mira koja nas neumorno zove da se vratimo izvoru,da se vratimo Stvoritelju i Otkupitelju da se vratimo Isusu Kristu!

 • tako nam i triba. ali su se fratri isto malo pogubili. ispraviti cemo se. jos ste zivi.
  sotone vas piju. sve iz EU poslati vani sto nije s Bogom.

 • slažem se, istina je da je veliki glumac ali je za pohvalu što je došao ali strogo je naglasio da je došao jer ga je zvao mons.Aldo,ne bi se on zamjerio vatikanskoj kuriji,inače sam uvjeren da ne bi došao na poziv župnika iz Međugorja, očito je da ne voli Međugorje.
  Ne vidim i ne osjećam njegovu ljubav prema puku,prema mladima sve hladno i službeni, protokol i točka.

  • Za 8:42 – Ja bi još dodala da koristi svaku priliku da naglasi svoje biskupstvo i svoju ulogu. Svašta je nabrojio jedino nije rekao da su – “prvi posljednji, a posljednji prvi”.

   Nema duha i ljubavi za hrvatski puk. Samo uliz*ivanje onima iznad sebe. Nije svjestan što je Ercegovina a mislim da ne bi ni mogao razumjeti, s obzirom na njegov background.

   No, za pohvaliti je, što se ipak odazvao pozivu, valjda nije smio odbiti.

 • Mons. Petar Palić, tajnik Dubrovačke biskupije, slavio je svetu misu u Međugorju 10 tak puta. Biskup Petar Palić je po dolasku u Mostarsku biskupiju na poziv župnika slavio svetu misu u Međugorju… Kakve bi to emocije trebao pokazivati, zar je fra Jozo Grbeš pokazivati emocije dok slavi misu, ili drugi biskupi i kardinali… Zašto smo u Međugorju, a ne u svojim župama. Pitao se biskup i odgovorio Tražimo Isusa… Da li smo ga našli i tražili, pitanje je za sve. Za one koji u svemu traže samo manje dobro, ali o za one koji u svemu vide samo dobro. Pođimo od sebe…

 • Opet neki brkaju pojmove i ne kuže ustroj crkve.Biskup može u svako doba doći u bilo koju župu u MD i TM biskupiji u vizitaciju,dakle njemu ne treba poziv župnika.Nije njemu župnik nadređeni,nego on svakom župniku i svećeniku u biskupiji.Ovaj komentar što kaže da je Mons.Palić dolazio i prije je istinit.Dolazio je on kao Dubrovački svećenik više puta,a i kao novi biskup.Fakle laž je da ima nešto protiv Međugorja.

  • Netko je gore spomenuo fra Jozu Grbeša – to je čovjek koji ima dušu i srce, i kad služi misu i kad radi nešto drugo.

   Petar Palić ne voli puk kojemu je poslan. I to je veliki problem. Za puk.

 • Novom zupniku Znoni puno srece i blagostanja nek mu je Gospa pri pomoci velika je to obaveza a fra Marinku isto tako puno srece zdravlja neka ga Gospa cuva u svitu tako i fra Gogi sva sreca i Gospa neka ga cuva

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.