Prvi natjecatelj Superpotjere osvojio 9.000 eura

Na HRT-u se počeo prikazivati novi kviz, Superpotjera, spin-off popularnog kviza Potjera.

Riječ je o hrvatskoj inačici kviza znanja Beat the Chasers, u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom.

Natjecatelj odgovara na pitanja višestrukog izbora dok ne odgovori krivo, a može odgovoriti na najviše pet pitanja, od kojih mu svako donosi 500 eura, te tako pred lovce doći sa zarađenih 2500 eura. Ako na prvom pitanju da krivi odgovor, odlazi kući praznih džepova.

Ako tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca. Oni mu, naime, nude novčani iznos za svaki od tih izbora, a kako rastu iznosi za koje natjecatelj igra, tako raste i vrijeme koje lovci imaju na raspolaganju.

Natjecatelj ima 60 sekundi na raspolaganju, dok vrijeme koje lovci imaju ovisi o ponudi koju igrač prihvati. Za svaki točan odgovor vrijeme se zaustavlja i odgovara druga strana, dok u slučaju netočnog teče do prvog točnog odgovora, a pobjednik je onaj čije vrijeme ne istekne.

Lovci u prvoj sezoni Superpotjere su Sven Marcelić, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga. Morana, Krešo, Mladen i Dean već su poznati ljubiteljima kviza, posebice po svom sudjelovanju u Potjeri, koja se emitira svakog dana od ponedjeljka do petka na HRT-u.

Prvi natjecatelj osvoji 9000 eura

Prvi natjecatelj u novom kvizu bio je Ozren Šiftar iz Zagreba, koji je rekao da bi nagradu potrošio na put do Venecije. Dosad je dva puta bio u Potjeri, a sad je u pitanjima s višestrukim izborom dao dva točna odgovora i zaradio 1000 eura, nakon što nije znao da se Basel nalazi na tromeđi Švicarske, Francuske i Njemačke.

Lovci su mu ponudili 20 tisuća eura za pobjedu protiv svih 5 lovaca, ali i samo 5 sekundi prednosti ispred njih. Ipak, Ozren je odabrao borbu protiv četiri lovca – Svena, Deana, Mladena i Morane – za iznos od 9 tisuća eura, ali i 20 sekundi prednosti, što se na kraju pokazalo kao dobar izbor jer je postao prvi pobjednik novog kviza.

Nakon njega došla je Nevena Erak Camaj iz Zagreba, koju je Morana nazvala “redovnom mušterijom”. Nevena je u prvom krugu osvojila 1000 eura nakon što nije znala da je od Raskoljnikova dvostrukog ubojstva do priznanja vlastima prošlo 7 dana, već je mislila da je točan odgovor 7 tjedana.

Nevena je na kraju pobijedila u borbi protiv Morane, Deana i Svena i osvojila 4000 eura s 20 sekundi prednosti, odbivši se boriti s 4 lovca za 10 tisuća eura uz 12 sekundi prednosti, te pet lovaca za 20 tisuća eura uz 8 sekundi prednosti.

Roberta koštalo besežiranje

Sljedeći natjecatelj bio je Mislav Maldini iz Zadra, student geofizike, kojeg je Sven označio kao “mladu nadu zadarske kviz scene”, a u Potjeri se natjecao tri puta.

Mislav je u prvoj rundi osvojio 500 eura nakon što nije znao da se protagonist filma Brodolom života psihički slomio nakon što mu je more odnijelo odbojkašku loptu, već je mislio da je riječ o teniskoj lopti.

U drugom krugu izgubio je u borbi protiv svih 5 lovaca za 20 tisuća eura uz dvije sekunde prednosti, a njegov nastup lovci su pohvalili i ocijenili kao hrabar.

Posljednji natjecatelj bio je Robert Međvrečan iz Zagreba koji je u prvom krugu osvojio 500 eura nakon krivog odgovora na pitanje “Koji je glagol izveden iz kratice?”.

Robert je odgovorio aranžirati, a točan odgovor bio je besežirati. U drugom krugu izgubio je nakon borbe protiv Kreše, Morane i Svena za 5000 eura uz 15 sekundi prednosti.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.