Prvi Mazdin električni model stiže 2020.

Mazda će u nastojanju da osigura ispunjavanje sve strožih europskih emisijskih standarda na Starom kontinentu uskoro ponuditi nekoliko novih modela i pogonskih sklopova.

Ova vijest dolazi od strane mazdinog glavnog izvršnog direktora Akire Marumota koji je potvrdio da će tijekom sljedeće godine Mazda predstaviti svoj prvi u potpunosti električno pokretani automobil.

Također, Marumoto je dodao da će od 2021/2022. na tržište početi pristizati i plug-in hibridno pokretani mazdini noviteti. Veliki korak u smjeru smanjenja emisija CO2 Mazda će napraviti već lansiranjem modela pokretanih SkyActiv-X motorima tijekom ove godine.

Marumoto kaže da će se Mazda već tijekom sljedeće godine susresti s nekim problemima vezanim uz emisije, no uvjeren je i da će ih prevladati.

Konkretnijih detalja o mazdinom prvom mainstream električnom modelu za sada i dalje nema. Iz Mazde su o njemu prvi put službeno progovorili tijekom prošle godine, kada su i potvrdili da će se raditi o samostalnom modelu koji se neće temeljiti na nekom već postojećem mazdinom vozilu.

Nadalje, znamo i da bi ovaj model trebao pokretati mazdin električni pogonski sklop, a ne onaj kojeg Mazda razvije u suradnji s Toyotom, piše Autonet.

Na kraju dodajmo i da Mazda radi na razvoju tzv. blagog hibrida za skorašnje SkyActiv-X motore. Također, unaprjeđuje se ekonomičnost dizelskih motora koji će se koristiti u modelima kao što su Mazda6 i CX-5.

Njihova elektrifikacija je vrlo izgledna s obzirom da Marumoto vjeruje kako će najekonomičniji pogonski sklop za SUV-ove i velike limuzine još neko vrijeme biti dizel uparen s električnim motorom.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.