Prvi je dan ljeta, pogledajte temperature u Hercegovini

U četvrtak, 20. lipnja je ljetnja dugodnevica koja označava početak ljeta.

Već u 08:00 sati u Mostaru i Čapljini je bilo 27°C, Ljubuškom, Grudama, Čitluku kao i Širokom Brijegu 26°C, a u Posušju 24°C.

Temperatura izmjerena u Stocu je 28°C što ga čini najtoplijim gradom u Hercegovini. U Livnu i Tomislavgradu je pak nešto “hladnije” – 23°C.

Pretežno sunčano vrijeme nastavit će se tijekom dana, a prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, najviša dnevna temperatura na jugu dosegnut će 39°C.

Prvi dan ljeta, poznat i kao ljetni solsticij, označava trenutak kada je Sunce najviše iznad horizonta na sjevernoj polutki, pa dan traje duže, točnije 15 sati i 35 minuta.

Ono što je zanimljivo je činjenica da mnogima omiljeno godišnje doba ne “padne” svake godine na isti dan, nego u razdoblju od 20. do 22. lipnja, ovisno o tome kada Sunce dostigne svoju najvišu točku.

Idemo na more: Koliko košta smještaj u Neumu?

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Danas će se naš gradonačelnik kupat. Kupanje prvog dana svakog godišnjeg doba je njegov imperativ, nema popuštanja, stranka sve prati. Tako osvježenog, uz njegove retoričke sposobnosti očekujemo ga na nadolazećim seoskim turnirima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.