Prvi Hrvat u povijesti: Davor Šuker izabran u Izvršni odbor UEFA-e!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izabran je s 34 glasa u izvršni odbor UEFA-e na 39. kongresu te organizacije u Beču!

Izvršni odbor ima 15 članova, plus predsjednik, a sedmorici je završio mandat pa je danas izabrano sedam novih europskih nogometnih poglavica. Prvi čovjek hrvatskog nogometa, koji je na tu poziciju zasjeo nakon odlaska Vlatka Markovića 2012. godine, dobio je 34 od 28 potrebnih glasova i zajedno s još petoricom kolega izabran je u Platinijevu nogometnu vladu u prvom od moguća tri kruga glasanja, dok je zadnje mjesto popunjeno kasnije.

Ukupno je u utrku za IO krenulo 12 kandidata, a uz Šukera su izabrana još šestorica: Portugalac Fernando Gomes, Španjolac Angel Maria Villar, Mađar Sandor Csany, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gillieron i Bugarin Borislav Mihajlov.

Šuker će usprkos novoj funkciji ostati predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, što je ustaljeno pravilo i običaj.

Ranije je novi-stari predsjednik UEFA-e Michel Platini dobio povjerenje za svoj treći četverogodišnji mandat na mjestu prvog čovjeka europske krovne nogometne organizacije. On je u svom je uvodnom govoru naglasio kako je zadatak organizacije kojoj je na čelu borba protiv namještanja rezultata, dopinga, rasizma, te nasilja na i oko stadiona.

(HRT.hr)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.