Prvi “Dan meda” u Širokom Brijegu razveselio brojne mališane

U srijedu 20. prosinca na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu po prvi put organizirana je manifestacija pod nazivom “Dan meda u Širokom Brijegu”.

Manifestacija se održava u razdoblju od 9 do 15 sati, a njezin začetnik i organizator je pčelarska udruga “Vrisak” u suradnji s Gradom Širokim Brijegom. Manifestacija je humanitarno-prodajnoga karaktera, a jedan od ciljeva joj je i promocija hercegovačkoga pčelarstva.

“Po prvi put u Širokom Brijegu pčelari su došli na ideju da organiziraju ‘Dan meda’. Ova akcija humanitarno-prodajnoga karaktera realizirana je u suradnji s Gradom Širokim Brijegom. Gradonačelnik Miro Kraljević pomogao nam je u nabavi kućica i prigodnih štandova, na kojima će biti izloženi naši proizvodi” rekao je za portal Jabuka.tv Ilija Lasić, predsjednik Udruge pčelara “Vrisak” Široki Brijeg.

“Ubuduće ovu manifestaciju planiramo širiti na Županiju Zapadnohercegovačku, a vjerojatno i šire. Ovo je tek početak, prva je godina i bitno je da se nešto pokrenulo. Promoviramo med u proizvodnji naše Udruge, a tu je i propolis, svijeće od voska, kreme i drugi proizvodi na bazi meda”, dodao je Lasić za naš portal.

U 10 sati ovu manifestaciju posjetila su i djeca iz širokobriješkoga vrtića “Trnoružica“, a mališani su kušali ukusne palačinke s medom i dobili prigodne poklone koji su proizveli članovi ove Udruge.

Za sve posjetitelje na prigodnim štandovima i kućicama organizatori su pripremili degustaciju meda, a posjetitelji su se mogli zasladiti toplim uštipcima i palačinkama s medom.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.