Prvi čovjek DF-a u HNŽ-u podnio ostavku nakon što je stranka suspendirala članstvo u “Koaliciji za Mostar” – Jabuka.tv

Prvi čovjek DF-a u HNŽ-u podnio ostavku nakon što je stranka suspendirala članstvo u “Koaliciji za Mostar”

Ahmed Džubur, predsjednik Županijskog odbora Demokratske fronte (DF)  u Hercegovačko-neretvanskoj županiji potvrdio je da je podnio ostavku na ovu dužnost.

Džubur, osim potvrde da je podnio ostavku, nije želio davati dodatna objašnjenja, piše Avaz.

Zanimljivo, ova informacija dolazi nakon što je prethodno izjavio da je DF suspendirala članstvo u “Koaliciji za Mostar”.

Suspenzija znači prekid svih razgovora unutar Koalicije dok se neke stvari ne raščiste, ukoliko se, uopće, raščiste, budući da imamo neprimjerene napade na predsjednika Komšića. Preko toga smo prelazili kada su ti napadi dolazili iz drugih blokova, recimo Naše stranke i od ove Boške Ćavar, ali kad je to počelo dolaziti od članica Koalicije, onda je to postalo poprilično ozbiljno i ne možemo sjediti zajedno za istim stolom, dok se te stvari ne razjasne, rekao nam je Džubur.

Istaknuo je “da u ovom trenutku ne želi upirati prstom u bilo koju političku stranku”.

Haris Nazdrajić, potpredsjednik Gradskog odbora DF-a u Mostaru i budući vijećnik u Gradskom vijeću Mostara kazao je da je upoznat o Džuburovoj ostavci.

Nisam suglasan s tim, iskreno, žao mi je, jer je profesor Džubur dao veliki doprinos u vezi cijele priče oko Mostara, a mi ćemo na stranačkim organima zauzeti stavove u vezi cjelokupne situacije, rekao je Nazdrajić.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.