Prvašićima u ŽZH-u dio udžbenika besplatan

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije donijelo je određene upute koje se odnose na učenike osnovnih škola na području te županije. Prema tome, u školskoj godini 2017./2018. koristit će se udžbenici koji su bili u upotrebi i prethodne godine. To znači novi ili korišteni udžbenici istih nakladničkih kuća i autora po kojima se radilo i do sada. Radne bilježnice ili vježbenice iz predmeta koji to zahtijevaju ne smiju biti korištene, već se moraju nabaviti nove, piše Ljubuški portal.

Budući da ove godine Zapadnohercegovačka županija ima prvi put 9. razred, podrazumijeva se da će se birati i neki novi udžbenici, ali opet, po mogućnosti, od istih nakladničkih kuća i autora po kojima se i do sada radilo. Još jedna promjena odnosi se na prvi razred osnovne škole, i to za nastavne radne materijale. O tome će odlučiti učitelji prvih razreda, a roditelji će preko njih biti pravodobno obaviješteni. Dakle, roditeljima čija djeca ove godine prvi put kreću u školu savjet je pričekati sami početak školske godine jer tada će dobiti upute učiteljica o nastavnom materijalu. Isto vrijedi i za one učenike koji ove godine kreću u deveti razred.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije donijelo je odluku da će svi učenici prvog razreda dobiti besplatne udžbenike iz hrvatskog jezika i matematike, što će barem malo financijski olakšati roditeljima prvašića. Sve detalje o odabranim udžbenicima u prvom i devetom razredu moći ćete pročitati i na ulazima u škole.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Besplatni udzbenici iz matematike i hrvatskog!Vau,baš su se pokazali velikodušni;ali od koga je,dobro je.Devetogodišnje obrazovanje je po mom iskustvu čisti promašaj.Djeci su uzeli godinu dana igre,a roditeljima natovarili obavezu i teret.Imam srednjosklolce koji su išlu 8 godina u osnovnu a imam i1 koje će sad u 9.razred.Nikakvu razliku u znanju ne vidim,naprotiv stariji su ozbiljniji i bolji učenici od mlađeg.Ljudi u mom okruzenju se slazu sa mnom.Devetogodišnje obrazovanje nije u interesu djece ni roditelja,a u čijem je pitanje je sad!?

  • Evo sam neku vece uvila u pak- papir knjige sa sinom, mora i uvit, neostecene na kraju godine vratit. Naravno, besplatni su!

  • Slazem sa svim komentatorima ali mi nije jasno da nijedna škola osnovna u sirokome gradu uvijek naprvome mjestu nema web stranicu i da njoj obavjestava scoje korisnike o vijestima i sl. Mislim da ovo i nije sramota koliko nemarnost!

  • Luce nije ni čudo što cijele obitelji odlaze dobiju dječiji je li ono 300 KM, vrtić, knjige…posao a šta više čovjeku treba?
    luce je li i prevoz i užinu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.