Prva sjednica Vlade HBŽ u novom sastavu, potpora zdravstvenim institucijama – Jabuka.tv

Prva sjednica Vlade HBŽ u novom sastavu, potpora zdravstvenim institucijama

U srijedu na prvoj održanoj sjednici Vlada HBŽ razmatrala je i donijela Odluku o izmjenama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Potpore zdravstvenim institucijama” utvrđenog Proračunom HBŽ za 2020. godinu u Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u iznosu od 1.217.300,00 KM.

Sjedinicom je predsjedao novoimenovani mandatar Ivan Vukadin.

Raspodjela sredstava s tekućeg transfera “Potpore za zdravstvene institucije” vršit će se u svrhu potpora zdravstvenim institucijama za pokriće dijela povećanja koeficijenta za obračun plaće u 2020. godini na temelju postojećih kolektivnih ugovora i u svrhu nabavke opreme za borbu protiv koronavirusa.

Donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 15.000,00 KM iz Tekuće pričuve Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u svrhu financijske pomoći Domu zdravlja Kupres za tekuće poslovanje.

Isto tako, Vlada je donijela Odluku o preraspodjeli sredstava unutar Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i Odluku o odobravanju financijskih sredstava za nabavu testova za PCR aparat u ukupnome iznosu od 26.000,00 KM.

Donesena je i Odluka o vršenju popisa kod korisnika Proračuna Hercegbosanske županije te Rješenje o imenovanju Središnjeg popisnog povjerenstva Hercegbosanske županije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.