Prva presuda u BiH u predmetima s dokazima iz Sky aplikacije

U okviru predmeta Bibić Sako i drugi, optuženi Alem Zukić, rođen 1991. godine u Sarajevu, državljanin BiH, u potpunosti je priznao krivnju za kazneno djelo djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od godinu dana, novčana sporedna kazna u iznosu od 4.000 KM, te oduzimanje protupravne imovinske koristi u iznosu od 2.000 eura.

To je prva presuda u predmetima s dokazima iz Sky aplikacije.

Optuženi je priznao svoje sudjelovanje u međunarodnom krijumčarenju opojne droge marihuana “skunk” iz Bosne i Hercegovine na područje EU.

Predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela u okviru optužnice.

Optuženi je od samog početka kaznenog postupka surađivao s tijelima gonjenja i svojim svjedočenjem u samom početku istražnih aktivnosti u mnogome doprinio uspješnom i efikasnom okončanju istrage.

U skladu sa sporazumom optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen te je optuženom izrečena navedena kazna, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.