Provedena akcija MUP-a ŽZH ”Registar 2012”

U skladu s akcijskim planom Strategije o sigurnosti cestovnog prometa u ŽZH 2008. – 2013., a s ciljem poboljšanja sigurnosti prometa na cestama, Sektor uniformirane policije MUP-a ŽZH zaveo je županijsku akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom „Registar 2012“, koja je provedena u razdoblju od 12. – 22. ožujka 2012. godine.

Ciljevi akcije „Registar 2012“ bili su slijedeći:
– identificiranja i sankcioniranje vozača motornih vozila stranih registarskih oznaka, koja su prethodno stacionarni i prijenosni radar snimili u izvršenju prekršaja,
– otkrivanje i sankcioniranje osoba koje upravljaju neregistriranim motornim vozilima,
– otkrivanje i sankcioniranje osoba koja upravljaju motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita,
– otkrivanje i sankcioniranje počinitelja drugih, teških prometnih prekršaja.
Akciju su provodile policijske ophodnje svih Policijskih uprava i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, po unaprijed sačinjenom planu, u vremenu od 12. – 22. ožujka.

Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 1170 motornih vozila.

U prometu je zatečeno 255 motornih vozila stranih registarskih oznaka koja su, prethodno, stacionarnim i prijenosnim radarom, snimljena u izvršenju 493 prekršaja prekoračenjem dopuštene brzine.

Stranim državljanima, kojima su dokumentirani prometni prekršaji, na licu mjesta su izdavani prekršajni nalozi, koje su isti i platili.

Tijekom akcije evidentirano je i 98 prometnih prekršaja koje su počinili vozači vozila s BH registarskim oznakama ili BH državljani s vozilima bez registarskih oznaka.

Od tih 98 prekršaja izdvajamo slijedeće:
– u prometu je zatečeno 18 neregistriranih motornih vozila – ta vozila isključena su iz prometa a vozačima su uručeni prekršajni nalozi,
– u prometu je zatečeno 6 vozača bez položenih vozačkih ispita – ti vozači isključeni su iz prometa te su im uručeni prekršajni nalozi.

IZDVAJAMO: U četvrtak 15. ožujka, prilikom kontrole prometa na M6.1, policijski službenici PU Široki Brijeg zaustavili su i kontrolirali motorno vozilo marke BMW,  MA registarskih oznaka, kojim je upravljala BH i HR državljanka S. J. (47), s prebivalištem u Grudama.

Uvidom u registar prekršaja evidentiranih stacionarnim i prijenosnim radarom, utvrđeno je da je predmetnim vozilom počinjeno četrnaest /14/ prekršaja prekoračenjem dopuštene brzine.

Putem pošte S. J. (47) uručeno je četrnaest /14/ prekršajnih naloga – za počinjene prekršaje izrečene su joj novčane kazne u ukupnom iznosu od osamsto i devedeset /890/ KM; za pet /5/ prekršaja izrečene su joj zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, u ukupnom trajanju od pet /5/ mjeseci, a dobila je i sedam /7/ kaznenih bodova.

(MUP ŽZH | www.mupzzh.ba)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.