"Provaljen" još jedan kombi namijenjen za krijumčarenje cigareta | Jabuka.tv

“Provaljen” još jedan kombi namijenjen za krijumčarenje cigareta

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje su prilikom kontrole teretnog motornog vozila na putnom pravcu Sarajevo – Konjic privremeno oduzeli 3.918 kutija cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama UNO.

Trošarinska roba, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 20.550 KM, i ovaj put je bila skrivena u posebno preuređenim dijelovima kombija.

Kao i prije nekoliko dana, službenici Skupine za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO iz regionalnog centra Sarajevo, otkrili su identičan način krijumčarenja cigareta koje su bile namijenjene “crnom tržištu” u Bosni i Hercegovini. U teretnom motornom vozilu bile su urađene posebne pregrade koje su služile za krijumčarenje trošarinske robe bez markica. Aktivnosti na terenu provedene su prema instrukcijama Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

I ova zaplijena rezultat je akcije “Stop krijumčarenju” koju je pokrenula Uprava za neizravno oporezivanje, a s ciljem spriječavanja nelegalnog prometa duhana, duhanskih prerađevina te bilo kakvog oblika nezakonite trgovine i utaje neizravnih poreza.

Protiv lica kod kojeg je pronađena i oduzeta navedena trošarinska roba, ovlašteni službenici UNO podnijet će Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo Nedopušten promet trošarinskih proizvoda, iz članka 210 a. Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UNO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS, navodi se u priopćenju.

Hercegovac preuredio kombi za krijumčarenje cigareta

(www.jabuka.tv)