Protiv Šefika Džaferovića podnesena kaznena prijava

Dana 17. studenog 2021., Šefik Džaferović je u Jablanici izjavio kako iza “Armije BiH nisu ostale masovne grobnice, logori,..itd.”, što jednostavno nije istina, jer postoji više pravomoćnih presuda koje potvrđuju baš suprotno, navodi Hrvatska republikanska stranka u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Budući da se radi o eklatantnom kršenju Članka 145a St. 3 KZ BiH, podnesena je Tužiteljstvu BiH kaznena prijava protiv njega, koju potpisuju dužnosnici HRS-a na čelu sa Slavenom Ragužem.

Činjenica da prijavljena osoba obnaša funkciju Člana Predsjedništva predstavlja otežavajuću okolnost, što ovo kazneno djelo čini naročito teškim, a što je zakonodavac jasno odredio Člankom 145a St. 7 zakona.

Koliko je sramotna izjava Džaferovića ponajbolje govori činjenica da ju je izjavio u Jablanici u kojoj se, prema službenim podacima, u periodu od 1992. – 1995. nalazilo 11 logora ABiH, u kojima je bilo zatočeno 891 osoba, od kojih 764 civila. Njih 27 je umrlo od posljedica mučenja.

Najozloglašeniji logor bio je onaj u muzeju “Bitka na Neretvi”, gdje se danonoćno u tom periodu nečovječno postupalo, prisiljavalo na rad, silovalo, nanosilo teške tjelesne povrede itd. za što postoje i pravomoćne presude: Nihadu Bojadžiću, Mirsadu Tahiroviću i drugima. Prema službenim podacima, Armija BiH je u ratu imala 331 logora, u kojima su bile zatočene 14 444 osobe, od kojih 10346 civila, od kojih je njih 632 umrlo.

Licemjerno je i sramotno od političkih dužnosnika bošnjačkog naroda negirati zločine počinjene od strane ABiH. Kako može doći ikada do istinskog pomirenja, ako negiramo ono što je istina, upirući konstantno u drugog i druge? Odgovornost je tim viša zbog činjenice da ti isti dužnosnici obnašaju najviše državne funkcije.

Također, smatramo sramotnom činjenicu da je samo dan nakon ove izjave Džaferović bio u samom čelu Kolone sjećanja u Vukovaru, rame uz rame uz najviše dužnosnike Republike Hrvatske. Licemjerno je pranje ruku na način da se “Džaferovića nije pozvalo”, pogotovo ako se zna da se za sudjelovanje u Koloni sjećanja nikoga nije pozivalo. Uz to, Džaferović je ranije najavio svoj posjet, prigodom boravka u Vukovaru sudjelovao je u svim protokolom dogovorenim događajima, a protokolom mu je osigurana i medijska zastupljenost. Sestrinski HDZ-ovi očigledno sve one koji im se ne klanjaju smatraju budalama, no to ne znači da to i jesmo.

Džaferovića ni Plenković ni Vlada nisu zvali u Vukovar

Šefik Džaferović je jedan od onih koji ne samo negira zločine počinjene od strane ABiH, nego glorificirajući vojne “uspjehe” iste u mjestima gdje su ljudi mučeni, silovani i ubijani samo zbog nacionalne i vjerske pripadnosti sudjeluje i dan danas u tim zločinima. S time se konačno mora prestati! Zato ova kaznena prijava! Stavljamo na test objektivnost i nepristranost Tužiteljstva BiH s kojim se toliko hvale u posljednje vrijeme, osobito nakon smjene Glavne tužiteljice.

Prijavu su ispred HRS-a podnijeli: Slaven Raguž, Slaven Bevanda, Dalibor Ravić, Ivica Brešić, Silvio Bubalo, Slavko Zovko, Tomo Bandić, Mirko Vasilj, Josip Bogdanović, Mario Šipić i Dario Hrkać, navodi se u priopćenju.

Grmoja o Džaferovićevom posjetu Vukovaru: Bolje bi bilo da prestane negirati zločine ARBiH

(www.jabuka.tv)19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.