Prosvjednici ponovno pred Uborkom: Nećemo odustati od naše borbe – Jabuka.tv

Prosvjednici ponovno pred Uborkom: Nećemo odustati od naše borbe

Građani i aktivisti inicijative “Jer nas se tiče” u utorak u 6:00 sati okupili su se ispred deponije Uborak kako bi dvosatnom blokadom iskazali svoje nezadovoljstvo zbog tužbe koju su protiv njih podnijeli Grad Mostar, JP “Komos” Mostar, JP “Parkovi” Mostar i JP “Deponija” Mostar.

Okupili smo se ovdje da izrazimo svoje nezadovoljstvo ovom tužbom koja je van svake pameti u današnje demokratsko vrijeme. Isto tako okupili smo se da novoizabranim vijećnicima pošaljemo poruku da što prije krenu u akciju rješavanja ovog ekološkog problema, kazao je novinarima predsjednik Građanske inicijative Jer nas se tiče Omer Hujdur.

Mještani okolnih naselja i aktivisti godinama traže sanaciju i zatvaranje odlagališta komunalnog otpada na Uborku za koje tvrde da je odavno premašilo predviđeni kapacitet.

U protekle dvije godine aktivisti su u više navrata blokirali odlagalište Uborak, a ovih dana na adresu Građanske inicijative Jer nas se tiče stigla je tužba Grada Mostara i mostarskih komunalnih poduzeća u kojoj se traži nadoknada štete od 639.000 maraka zbog, kako se navodi u tužbi, šteta nastale uslijed ometanja JP Deponija Mostar pri zbrinjavanju, dovođenju i odlaganju smeća s ulica grada Mostara i okolnih mjesta.

Potpredsjednik Građanske inicijative Jer nas se tiče Nijaz Hodžić istaknuo je kako građani neće odustati od borbe za zatvaranje odlagališta bez obzira na sve pritiske s kojima se suočavaju.

Nadam se da će nova vlast u Mostaru pokrenuti ozbiljan postupak da se ovo zatvori, sanira i da ode negdje gdje nikome neće smetati, poručio je Hodžić.

Na jutrošnjem prosvjedu policija je legitimirala okupljene građane, a po Hujdurovim riječima radi se o pokušaju njihovog obeshrabrivanja.

Mi smo od prvog dana izloženi stalnim pritiscima, i od policije, i od svih razina vlasti, ne bi li nas otjerali odavde, ne bi li odustali od onoga za što se borimo, a to je zatvaranje deponije, dodao je Hujdur.

Aktivisti su još jednom pozvali novoizabrane mostarske vijećnike da što prije počnu ispunjavati svoja predizborna obećanja i da krenu s rješavanjem problema odlagališta na Uborku.

Jutros smo, kako je ranije i najavljeno, dvosatnom blokadom deponije poručili nadležnima da nećemo odustati od naše…

Objavljuje Građanska inicijativa “Jer nas se tiče”Utorak, 2. veljače 2021.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.