Prosvjedi za Dženana Memića održani u Sarajevu

Završen je skup na Trgu djece Sarajeva gdje su stotine građana tražile pravdu za Dženana Memića, prenosi Klix.ba.

Okupljene Sarajlije pružile su podršku Dženanovoj porodici koja traži istragu koja će dovesti do uhićenja Dženanovog ubojice.

Kako je na skupu poručio Dženanov otac Muriz Memić, u Bosni i Hercegovini nema pravde dok se ne riješi slučaj njegovog sina.

Svakome je jasno, nakon presude, da govorimo istinu. Ukazivali smo na propuste MUP-a i Tužiteljstva Sarajevske županije. Sada čekamo presudu Vrhovnog suda, ali ne vidim što se ima promijeniti u odnosu na prvostupanjsku, kazao je Memić.

Odvjetnik obitelji Memić pojasnio je na današnjem skupu kako je Tužiteljstvo BiH konačno uzelo raditi predmet te kako je postupak koji je pokrenut pred Županijskim sudom u Sarajevu u žalbenoj fazi.

Podsjećamo, slučaj Dženana Memića prvo se vodio kao ubojstvo, a nakon skoro dva mjeseca kao prometna nesreća za čije izazivanje je suđeno Ljubi i Bekriji Seferoviću. Oni su oslobođeni prema prvostupanjskoj presudi Županijskog suda u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Boze sta se ovo kod nas dogada da ovako zavrse zivoti mladih ljudi.Ovo je zalosno do bola, a jos zalosnije ako se ovakve stvari zataskavaju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.