Prosvjedi protiv maski počeli i u Parizu | Jabuka.tv

Prosvjedi protiv maski počeli i u Parizu

Između 200 i 300 prosvjednika okupilo se danas na mirnim demonstracijama na jednome pariškom trgu u želji da tako izraze nezadovoljstvo zbog mjera obveznog nošenja maski za lice, uz povike: “Sloboda, sloboda!”

AFP piše da je riječ o jednom od prvih prosvjeda ovog tipa u Francuskoj.

Prosvjednici su se okupili na Place de la Nationu u istočnom Parizu, pritom optužujući vladu da “strahom manipulira ljudima” te nameće nošenje maski u nekoliko velikih francuskih gradova “bez ikakva znanstvenog opravdanja”.

Jedno je to od prvih okupljanja aktivista koji se bune protiv obveznog nošenja maski u Francuskoj. Prosvjednike su vrlo brzo okružili pripadnici snaga reda, a nekim su demonstrantima zbog nenošenja maski uručene kazne u iznosu od 135 eura.

Ljudi ne žele maske…, nose ih samo zato što se boje da će dobiti novčanu kaznu, rekao je jedan od prosvjednika.

Nema znanstvenih dokaza o koristi nošenja maski na otvorenom. Covid-19 nije toliko opasan, većinom ubija ljude starije od 60 godina, rekla je 26-godišnja studentica sociologije Anaïs.

Među demonstrantima je bilo i nekoliko pripadnika Žutih prsluka koji su tako izrazili solidarnost s demonstrantima te kritizirali činjenicu da maske ​​nisu besplatne.

(Hina)


4 komentara

Komentiraj: