Prostorni plan Grada Mostara doživjet će izmjene

Gradsko vijeće Mostara na sjednici u utorak usvojilo je Odluku o izmjenama Odluke o pristupanju izradi Prostornog plana Grada Mostara za razdoblje od 2008.-2018. godine.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić novinarima je kazao kako će težište u ovoj godini biti na izradi prostornog plana Grada Mostara za razdoblje 2021. – 2031. godine.

Jučer smo imali kvalitetan sastanak sa svim relevantnim ekspertima u gradu i našim službama oko pristupanja izradi prostornog plana i to će nama biti težište u ovoj godini. Mogu kazati da sam jako zadovoljan jučerašnjim sastankom na kojem smo ja i gradonačelnik odredili vremenske termine u kojem roku možemo završiti izmjenu prostornog plana, kazao je Marić.

Gradsko vijeće Mostara na sjednici je usvojilo i Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacijskog plana ”Širi kompleks putničkog, željezničkog i autobusnog terminala”, dok je Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima skinuta s dnevnog reda današnje sjednice.

Procedura kod donošenja odluka je da mi pripremimo odluku i da ona kao takva prolazi različita povjerenstva, odbore i ostalo, te se raspravlja s vijećnicima. Nakon par dana raspravljanja i brušenja te odluke, moj je osobni stav da nam treba još par dana kako bi neke stvari doradili. Radi se o jednoj vrlo osjetljivoj odluci koja će imati izravnu reperkusiju na građane Mostara. Nadam se da će ta odluka na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća biti usvojena, kazao je novinarima gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Sa sjednice je skinuta i Informacija o stanju sigurnosti u Gradu Mostaru jer, kako je rečeno na sjednici, Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a nije odredilo izvjestitelja koji bi vijećnicima predstavio stanje sigurnosti.

Predsjednik Gradskog vijeća bio je razočaran takvim raspletom situacije te je kazao kako će tražiti da se na sljedećoj sjednici odredi izvjestitelj kako bi vijećnici mogli raspravljati o stanju sigurnosti u Mostaru.

Po riječima gradonačelnik Kordić, riječ o nepoznavanju procedura predstavnika MUP-a te je dodao kako se nada da će se na sljedeći poziv netko iz županijskog MUP-a odazvati i obrazložiti sigurnosnu situaciju.

Na dnevnom redu sjednice naći će se i zaključak o održavanju tematske sjednice na temu “Stanje u JP Deponij Uborak – Buđevac”, a koja bi, prema gradonačelnikovim riječima, trebala biti organizirana za 40-ak dana.

Kordić je kazao kako svakodnevno razgovara s ljudima iz struke i traži najbolja rješenja za komunalna pitanja, od prikupljanja otpada do deponiranja.

Za 40-ak dana ćemo organizirati tematsku sjednicu o deponiji i generalno komunalijama. Mislim da ćemo do tada iznaći rješenje kada je ova, za Mostar jako bitna, tema u pitanju, kazao je mostarski gradonačelnik.

Govoreći o eventualnom rješenju rekao je kako se o svemu razgovara, čak i o varijantama novih lokacija deponije, kao i o samom načinu zbrinjavanja otpada.

Gradski vijećnici u nastavku sjednice razmatrali su izvješća o radu kulturnih, zdravstvenih i socijalnih ustanova, kao i Izvješće o radu Sportskog saveza Grada Mostara.

(Fena)


13 komentara

 • Gospodo, od znaćaja za bi za prosjećnog gradskog žitelja bilo pristupiti ćinjenju direktnog prijenosa putem televizijskih valova zatrpavanja one rupćage za koju se ispostavilo da nije kao takva nastala sukladno urbanistićkom planu i programu Grada Mostara, nekada najćišćeg grada europskoga poluotoćja, kao takva ćinjenićno opstojna u ćuvenju mnogih mostaraca i uopće žitelja koji gravitiraju hercegovaćkom biseru.

 • Prostorni plan sela Mostara je doživio odavno promjene. Ljubo Bešlic, Radmila Komadina, Marina Deronjic, Ivana Maric, Ljubica Bošnjak, Zdravko Čuljak, Zora Čampara, Đidelija… su toliko kriminala napravili, nepravde i para uzeli da se po svijetu zna sve o tome. Samo neka im se provjeri gdje su dobivali stanove i od koga. Nemojte vise, kada se sve kao izmuckali e sada da gradani prijave. Pogledajte kako su kuce na drzavnome napravljene, motaju cestu kao da je od spage , sve za pare. Doci ce davo po svoje.

  • Kod doticnih gospodja ulaznica u kancelariju je bila 500km,pa krenu sa povecavanju tarife.Naravno osim novca,vecera,poslije vecere gospodje zalutaju u zlataru,izaberu sebi lijepe komade nakita.A nedo dragi Bog da saznaju da imate nekoga vanka onda je ulaznica duplo skuplja.Lesinarke,sram vas bilo,kada se pogledate u ogledalo pljunite se.

 • Gospodo, od znaćaja za bi za prosjećnog gradskog žitelja bilo pristupiti ćinjenju direktnog prijenosa posredstvom televizijskih valova, zatrpavanja one rupćage za koju se ispostavilo da nije kao takva nastala sukladno urbanistićkom planu i programu Grada Mostara, nekada najćišćega grada europskoga poluotoćja, kao takvoga ćinjenićno opstojna u ćuvenju mnogih mostaraca i uopće žitelja koji gravitiraju tom hercegovaćkom biseru.

 • Sve”relevantne” stručnjake!
  I do sada su vam ti stručnjaci bili relevantni i eminentni. I tu smo gdje jesmo.
  KASABA!
  U gradu Mostaru je u zadnjih dvadesetak godina sagrađeno jedva 5-6 objekata koji se uklapaju u regulacionu i građevinsku liniju,a da su pritom i u granicama dozvoljene stooe izgrađenosti….
  Sve ostalo je manjkavo po bilo kom/svakom/ kriteriju iz oblasti građenja.
  I sve to su amenovali i dopustili ti vaši “eksperti”, stoga bi bilo lijepo da prvo pometete te eksperte da više ne čine štetu gradu Mostaru.
  Ali kako?
  Kako kada im je poglavica upravo gosp. Marić. A zna se i dokazano je da: onaj tko je problem, ne može biti riješenje!
  Dakle??
  Kako do sada, tako i od sada.

 • Marić i njegovi eksperti na čelu sa Bešlućem su potpuno obesmisili riječi i pojmove kao što su: grad, urbanizam,prostor

 • Gospodo, naćelno podržavamo guranje naprijed. Ovo je do sad neviđeno, i nećuveno. Oko nije ćulo, a uho vidjelo. Uzalud se muće graditelji ako nema urbanistićkog.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.