Prostitucija u Crnoj Gori: Žensko tijelo za 10 eura

Uprava policije tvrdi da u Crnoj Gori nema elitne prostitucije, makroa i agencija za poslovnu pratnju, dok nezvanične informacije govore da se žensko tijelo može dobiti za 10 eura, za nekoliko stotina, pa do nekoliko tisuća eura za takozvanu elitnu ili jahting prostituciju, pišu podgoričke “Dnevne novine”.
Istražujući prostituciju po turističkim centrima, posebno ovu elitnu, list piše da se priče o prostituciji uvijek aktuelizuju s početkom ljetnje sezone, kada u primorske gradove, uglavnom Budvu, dolazi na desetine djevojka i muškaraca koji, prodajući svoje tijelo zaradjuju “lijepe” svote novca.

Činjenica da se na privatnim zabavama i popularnim mjestima mogu vidjeti prelijepe djevojke čije se prisustvo obično objašnjava pojmom hostese, starlete ili go-go plesačice, upravo pod maskom takvih angažmana, gotovo je uvijek prikrivena prostitucija, navodi list.

Napominje se da je Uprava policije tijekom prošle i ove godine podnijela ukupno tri krivične prijave zbog posredovanja u prostituciji i to protiv ukupno 11 osoba, među kojima je i jedna žena.

“Shodno procesuiranim predmeta, utvrđeno je da iza poslova prostitucije stoje manje ad-hoc skupine ili pojednici. Ne postoje registrirani slučajevi prostitucije u školama. Motiv za bavljenje prostitucijom je isključivo novac, a razlog teška materijalna situacija ili ovisnost od psihoaktivnih supstanci “, navodi se u priopćenju Uprave policije.

Tvrdi se da ne postoje registrirane agencije za poslovnu pratnju, a da su osobe koje se bave prostitucijom u prosjeku stare oko 25 godina.

Tivat se, još od početka izgradnje nautičkog naselja Porto Montenegro, sve češće spominje kao mjesto jahting prostitucije, a takav glas “bije” i Budvu, pišu “Dnevne novine”.

Dodaje se i da gradom kolaju priče o lijepim djevojkama koje su česte gošće na jahtama.

Upravo skupocjene jahte pravi su magnet za prostituciju, pa osim djevojaka, sve popularnija je i “gej” prostitucija, tvrdi list i dodaje da iako registrirane kao modne agencije u zemljama nekadašnje Jugoslavije, mnoge djevojke i momci bivaju preko njih angažirani da budu gosti na zabavama .

A cijene usluga variraju – od 50 eura za najniži oblik prostitucije do 500 eura za sat, što je tarifa djevojaka i momaka iz redova elitne prostitucije.
Kažu, ima ih i koji svoje usluge naplaćuju skuplje, a iz Uprave policije upozoravaju da je posredovanje u vršenju prostitucije kazneno djelo za koje su propisane rigorozne kazne.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.