Proslavili 50 godina mature pod budnim okom razrednice

Proslava mature velika je stvar, svaka sljedeća godišnjica budi najljepše školske uspomene, ali obilježavanje 50 godina mature zaista je nešto posebno. Јoš ako je prisutna i razrednica…

Generacija 65 / 69. Ekonomske škole u Banjaluci zaista može biti ponosna što se okupila u tolikom broju. Nisu zaboravili ni školske prijatelje, kojiim se iz objektivnih razloga nisu mogli pridružiti. Uz veliku radost, zbog ponovnog viđenja, neki susreti ipak su izmamili i suze, zbog saznanja da nisu zaboravljeni.

Iako je prošlo 50 godina od kada su sjedili u školskim klupama, još pamte brojne anegdote iz tih dana. One su i sada odličan povod za smijeh, ali naravno, nisu sve za javnost.

Sitni nestašluci lako se opraštaju i iz ove perspektive izgledaju potpuno bezazleno. Ono što ostaje u sjećanju uvijek su dobre stvari.

Mnogo drugačije se tad živjelo i razmišljalo, ali ono što posebno ističu je da su se tada autoriteti zaista cijenili i poštovali.

Svjesni su da se dani mladosti ne mogu vratiti i ne žale za njima. Ono što je najvažnije je da ne dozvoljavaju lijepim uspomenama i dugogodišnjim prijateljstvima da izblijede, piše lat.rtrs.tv.

Sretni što su dočekali 50. godišnjicu mature, poželjeli su i mlađim generacijama da osjete tu radost.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.