Prosječna plaća u državi za marku viša od one u FBiH

Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u BiH u siječnju iznosila je 1.209 KM, nominalno je viša za 1,6 posto, a realni rast je 1,1 posto u odnosu na prosinac prošle godine.

Inače, prosječna plaća u Federaciji BiH za siječanj 2023. iznosila je 1.208 KM.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna mjesečna isplaćena neto plata za siječanj u odnosu na siječanj prošle godine nominalno je viša za 15,9 posto, a za isti to razdoblje realni indeks je iznosio 15,4 posto.

U djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane prosječna isplaćena neto plata u siječnju bila je 796 KM, u građevinarstvu 893 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 938 KM.

U oblasti informacija i komunikacija prosječna siječanjska plaća iznosila je 1.727 KM, u proizvodnji i opskbri električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.712 KM, a u financijskim i djelatnostima osiguranja 1.692 KM, prenosi Fena.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u BiH za siječanj iznosila je 1.861 KM, što pokazuje nominalan rast za 1,6 posto, a realni rast je 1,1 posto u odnosu na prosinac prošle godine.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća za siječanj u odnosu na siječanj prošle godine nominalno je viša za 16 posto, a za isto to razdoblje realni indeks je iznosio 15,4 posto.

Prosječna plaća u siječnju u FBiH iznosila 1.208 KM

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.