Prosječna osoba se na poslu udeblja čak pet kilograma! Jeste li među njima? – Jabuka.tv

Prosječna osoba se na poslu udeblja čak pet kilograma! Jeste li među njima?

Prosječna se osoba udeblja pet kilograma na poslu, kako pokazuju rezultati novog istraživanja. Ne samo to, nego 9 od 10 osoba krivi upravo svoje radno mjesto zbog viška kilograma. U istraživanju koje je proveo OnePoll, sudjelovalo je dvije tisuće Amerikanaca, a 68% ih je priznalo kako ima nezdrave navike na poslu. Čak 65% njih krivi upravo svoje radno mjesto za nakupljanje neželjenih kilograma, piše NY Post

Razlog tome je takozvano ‘grickanje’ na poslu najčešće nezdravih namirnica. Čak 35% njih krivi i česte rođendane u uredu zbog kojih dolaze u iskušenje kušanju torti i ostalih slatkiša. Stres je također jedan od razloga zbog kojih se debljamo na poslu, odnosno stres uzrokuje konzumiranje nezdrave hrane na poslu.

Čest razlog ovome je i slaba organizacija, odnosno nedostatak vremena za planiranje i pripremanje zdravog obroka kući. Mnogi se osjećaju i preumorno za fizičku aktivnost nakon posla, pa je radije odluče preskočiti, piše Večernji.hr.

Stres na poslu i društveni pritisak utječu na debljanje. To ne utječe samo na dobivanje na kilaži, nego i na sveukupno zdravlje. Kompanije bi trebale biti svjesne stanja svojih zaposlenika i pružiti im zdravije uvjete, poput pristupa zdravim obrocima kaže Monty Shama, direktor Jenny Craiga.

Većina ih je istaknula da bi u rješavanju ovog problema pomogli fleksibilniji sati, kao i mogućnost rada od kući. Ističu kako bi ih i subvencionirane fizičke aktivnosti dodatno potaknule pri sprječavanju nagomilavanja neželjenih kilograma.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.