Proširena i asfaltirana cesta Dobrič – Bile

Lokalna cesta Dobrič – Grabova Draga – Bile (Misište) proširena je te je postavljen novi asfalt.

Iako brojni vozači iz Širokoga Brijega idu na Bile te dalje prema Gorancima i Bogodolu, ova donedavno uska i nepregledna cesta puna rupa je konačno rekonstruirana i proširena na pet i pol metara, osim u nekim zavojima gdje je i dalje ostala sužena.

Asfaltiranje je počelo sredinom kolovoza 2023. godine, a projekt je bio dio šireg plana razvoja projekta Međunarodnog groblja mira na Bilima.

Za sanaciju lokalnih cesta Dobrič – Bile i Trn – Belušine na području Grada Širokoga Brijega Vlada Federacije BiH izdvojila je krajem ožujka ove godine tri milijuna KM.

Ova prometnica nije samo važna za lokalno stanovništvo, već će imati i regionalni značaj. Ona će omogućiti bolju povezanost Goranaca, Bili, Bogodola, Raške Gore, Vrdi i drugih naselja sa Širokim Brijegom, Pologom i okolnim mjestima.

Za nadati se da će u neko dogledno vrijeme biti sanirana i cesta Bogodol – Blidinje.

Konačno asfaltirana cesta Izbično – Rakitno

(www.jabuka.tv)

24 komentara

 • “Međunarodnog groblja mira”, kakav mir?. Dok Hrvatske kosti jos dan danas leze po sumama, u jamama, rudnicima, spiljama, tavanima, mocvarama – od Triglava do Vardara, mir?. Vapaj za krscansko pokapanje i za svoj grob, nije mir.

 • Za ovog što se potpisa Pošteno ja bih mu preporučio da tzv.građani izdvoje koju markicu za puteve kao što izdvajaju od vajkada sva sela a oni bi sve džaba kao što su i dobijali od četrdeset pete pa i dalje bi dosta vas više!

  • Pošteno sam i ja sa sela i pošteno sami sebi put pravimo,ne želim da u gradu daju pare za put a još manje da mi sa sela sami financiramo puteve već da se vlast pobrine za sve građane isto

  • Tako je. Mi sa sela inače točimo gorivo bez trošarina pa apsolutno ništa ne dajemo za izgradnju i obnovu cesta u mjestima u kojima živimo. Bravo

 • Ni jednog đaka niti škole ni na ovom potezu Dobrič-Bile, ni na drugoj strani u Koritima-Rakitno. Radite štogod u selima di se dica rađaju, di mlađarija ostaje.

 • Nekima očito smeta Groblje mira, smeta što izlazi istina koliko su, većinom Srbi i naivni hrvatski partizani (birci protiv bilo kakve Hrvatske) napravili zločina nad Hrvatima. Priča se uporno o Jasenovcu ali Blajburg se guši, priča se o djetetu obitelji Zec ali nitko ne spominje 500 hrvatske djece ubijene u Domovinskom ratu. Zato neka se asfaltira, znam da vas boli što je napravljen mudar potez koji nitko ne može osporiti jer svi koji smo imali u obitelji gubitke u ratu napravili smo križ sa imenom i prezimenom naših predaka. Teško ćete to moći negirati kad ste se već izborili da Austrijanci brane odlazak u Blajburg. Zaklela se Zemlja Raju da se sve tajne saznaju. Neka pate oni čija je ideologija ubila pola milijuna Hrvata.

 • Ma ajde sta fali nek asfaltiraju, da je lakše doći do restorana u Gorancima 😉
  A i Bogodol – Blidinje ako riješe eto te za tren gore…samo pravi, puna podrška

 • nek se radi, al ovo je smiješno da u sred grada gdje imaš 4 javne institucije, zdravstveno, glazbenu školu kino, poreznu upravu, centar za invalide kao i sama općina imate najkritičniju cestu u gradu,(ulica matije gubca, jurja dalmatinca,marka marulića) rupa na rupi a da se ne spominje parkiranje auta na sred ceste kako bi se pristupilo javnim institucijama.
  Mještani ovog naselja imaju ogroman problem, gdje je ponekad potrebno 20 minuta da se dođe do glavne ceste

 • Ima vecih prioriteta od ovoga …. Ali ocito su vikendice vaznije.

  Put u Blato je smjesan a tek most na Uzaricima uzas ….

 • Dajte više napravite poštenu zaobilaznicu, stupčite kao da ste u 13. stoljeću. Radite seoske puteve umjesto da se prvo riješi glavna zaobilaznica, brza cesta koja će zadovoljavati narednih bar 50 godina. Očito seoska politika upravljanja ne može baš tako da se promijeni u mjestu koje ima samo status grada a ni blizu osnovnu infrastrukturu koju bi grad trebao imati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.