Propovijed koju morate poslušati: Potresne riječi don Ljube Planinića na Groblju mira na Bilima

Sveta misa za sve žrtve Bleiburga i Križnoga puta slavljena je u subotu 16. svibnja na Groblju mir na Bilima, lokalitetu između Mostara i Širokog Brijega.

Svetu misu je predslavio don Ljubo Planinić, župniku u Kruševu koji je na samom početku propovijedi pozvao sve da se na trenutak izdvoje iz surove medijske stvarnosti, grozote, hajke i mržnje iskazane proteklih dana na živuće i pokojne, poginule i ubijene, nestale i stradale Hrvate, a s njima i na pripadnike svih drugih naroda, sudionike križnih puteva.

Danas nećemo govoriti o onima koji ne znaju i neće naučiti što se dogodilo 15. svibnja 1945. godine. Mnogi od njih koji su ovih dana lagali trebali bi poći na povijesnu edukaciju, kazao je don Ljubo.

Danas ne govorimo o onima koji Papi crnim velom u sred Sarajeva vežu oči. Oni otvorenih očiju ne vide baš ništa, dodao je.

Propovijed vam u cijelosti donosi portal Jabuka.tv.

Slavljena misa na Bilima: Kao da Sarajevo nije u Međugorju, a Međugorje u Sarajevu

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • A kome si se obratio, Ili Vrljiću generalu bez ijedne akcije, hadezovcima koji su na obljetnici u Pologu ZABORAVILI hrvatski stijeg, a slikali se ispod balijske zastave protiv koje se narod borio..
  SVI ALI BAŠ SVI ISKRIVLJUJU POVIJESNE ČINJENICE RADI SITNIH OSOBNIH INTERESA…
  Poštujem svećenika svakog ali neće te mi srati demagogiju pričati priču nečemu a tkvi stoje u prvim redovima, to je kontradiktorno.
  Kad će se svećenik direkno obratiti vrhu HDZ a koji je nastao na anti hrvatskoj propagandi, nikad.
  Neznam je pop zaboravio tko je vođa Hrvata trenutno i kakva mu je politička povijest
  SAMO OBILAZITE STRATIŠTA a njih je sve više jer godinama zaglupljujete narod.
  ŽIVJELA HRVATSKA

 • Za ZDS-a Ilija Vrljić je imao više akcija samo što su bile kleptomanske prirode, prednjačio je u huškanju svojih kerova na svoj hrvatski narod koji nije razmišljao podlo kao on, a samim tim huškanjem i spletkarenjem svom narodu želio je zakamuflirati svoje bogaćenje i izdaju spostvenoga naroda. Sve nam se vidi. Domet nam je hrvatske politike razmišljanja hoćemo li na misu ići? Dajte molim vas zna se koje isao na misu i prije rata i koje bio druker za službu . Nakon toga on i onakvi su ocjenjivali koliki je ko hrvat.

  • Treba skloniti samo komunisticku djecu ona su problem jugonostalgicari stari komunisti su izdusili djeca su problem treba isoitati tko je did tko otac oa vidjt dalje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.