Propao pokušaj smjene Vijeća ministara, evo tko je bio za, a tko protiv – Jabuka.tv

Propao pokušaj smjene Vijeća ministara, evo tko je bio za, a tko protiv

Za smjenu Vijeća ministara BiH na sjednici državnog parlamenta glasalo je 13 zastupnika, 25 njih je bilo protiv, a troje suzdržanih što znači da inicijativa nije usvojena. Evo tko je podržao rad Zorana Tegeltije i institucije kojom predsjedava.

Zastupnici koji su glasali protiv smjene Vijeća ministara BiH uglavnom dolaze iz stranaka koje imaju svoje državne ministre, prenosi Klix.ba.

To su Borjana Krišto, Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović, Alma Čolo, Halid Genjac, Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Edin Mušić, Safet Softić, Adil Osmanović, Darijana Filipović, Mijo Matanović, Obren Petrović, Dragan Bogdanić, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Snježana Novaković-Bursać i Predrag Kožul.

Unatoč ranijim prozivkama da bi SDA trebao podržati smjenu, samo je Šemsudin Mehmedović iz ove stranke odlučio ustuknuti, pa je stoga ostao suzdržan pri glasanju. Ni za ni protiv glasao je i HDZ-ov Nikola Lovrinović.

Nenad Nešić, aktualni predsjednik DNS-a je jedini zastupnik koji je zapravo glasao za smjenu Vijeća ministara, a ima svog državnog ministra Miloša Lučića.

Očekivano za smjenu su bili zastupnici iz opozicijskih klupa – Iz Naše stranke Predrag Kojović, Damir Arnaut i Mirjana Marinković-Lepić; iz Nezavisnog bloka koji je pokrenuo inicijativu glasala je Aida Baručija, iz A-SDA Jasmin Emrić.

Iz Republike Srpske, osim Nenada Nešića, za smjenu su bili još PDP-ovi Branislav Borenović i Mira Pekić, a iz SDS-a Mirko Šarović i Dragan Mektić.

Ovakvo glasovanje je bilo sasvim očekivano, a sve i da se dogodilo nemoguće inicijativa bi morala proći još jedno glasovanje, u Domu naroda.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.