Propao još jedan natječaj, nitko ne želi montirati 100 kineskih respiratora

Na novi natječaj Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) za montiranje – verifikaciju, servis i transport stotinu respiratora koji su nabavljeni preko tvrtke “Srebrena malina” iz Kine u BiH ponovo se nije se prijavila nijedna tvrtka.

To znači da je opet propao posao montaže i podjele, vrijedan 175.000 KM.

Natječaj je raspisan 23. rujna i radilo se o kako ja navedeno, “pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja”. No, danas u 12 sati, istekao je rok za prijave, na koji se nije prijavila niti jedna tvrtka.

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i Mustafa Kadribegović, v.d. direktora FUCZ-a.

Razlog za raspisivanje novog natječaja jeste taj što se na prvobitni, koji je bio s obavještenjem, bila prijavila jedna tvrtka, ali samo za verifikaciju.

Bez montaže, respiratori ne mogu biti podijeljeni medicinskim ustanovama. Oni već pet mjeseci stoje u skladištu jedne privatne tvrtke u Rajlovcu.

Inače, trakavica s podjelom respiratora traje mjesecima, još od travnja.

U nabavku uređaja plaćenih 10,5 milijuna KM uključilo se Tužiteljstvo BiH, a već mjesecima su pod istragom federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik “Srebrene maline” Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove Aleksandar Zolak. U ovom predmetu ispitano je više od 30 svjedoka, a pitanje je dana kada će biti podignuta optužnica.

(www.jabuka.tv)8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.