Pronađen kokain vrijedan 800 milijuna eura skriven među bananama

Policija u južnoj Italiji priopćila je u utorak da je zaplijenila 2.700 kilograma kokaina visoke čistoće skrivenog u dva rashladna kontejnera s bananama koji su bili isporučeni iz Ekvadora.

Kokain pronađen u kalabrijskoj luci Gioia Tauro bio bi vrijedan više od 800 milijuna eura, rekla je talijanska policija u priopćenju.

Pošiljka je stigla iz Guayaquila u Ekvadoru, a konačno odredište bila je Armenija, preko crnomorske luke Batumi u Gruziji.

Droga je otkrivena u kontejnerima od 12 metara zahvaljujući specijalnim skenerima, uz pomoć psa tragača Joela, dodala je policija, prenosi Hina.

Policija je rekla da je u posljednjih nekoliko dana pronašla dodatnih 600 kilograma kokaina u kontejnerima s voćem iz Ekvadora koji su bili isporučeni kroz Gioia Tauro.

Te su pošiljke bile namijenjene drugim dijelovima Italije, kao i Hrvatskoj, Grčkoj i Gruziji, dodali su.

Kalabrija je dom ‘Ndranghete, koja je zamijenila sicilijansku Cosa Nostru kao najmoćnija talijanska mafijaška organizacija i igra središnju ulogu u trgovini drogom.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Izgleda da su banane naj unosniji biznis. Tko ih god radi svi milioneri, vile, hoteli, apartmani, zgrade niču tko pecurice. Makarska rivijera sagrađena sva od banana izgleda…. Nekad se i desi po koja zaplijena ali počinioci, imena, firmi, osoba nigdje… Nikad nije objavljeno ime poduzeca, osobe, direktora te firme koja uvozi te specijalne banane. Tko ih stiti vise….?

  • UN predlaže dekriminalizaciju seksualnih odnosa s djecom i legalizaciju svih droga….. Droga uništava ljude a da ne govorimo šta se djeci radi. I sve ispred naših očiju i ušiju……odgovarat neće nitko jer se operacija vodi s vrha moći….

  • Pa majmune jedan jeli tebi netko kriv što ti je kćerka osmi razred i vec ima sa nekim odnose?
    Sta je nemozes to progutati?
    Smatraš da mozes samo ti to raditi jer si kao muško???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.