Promrzla djevojčica na ulicama Mostara

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija djevojčice koja na mostarskim ulicama prosi za kruh i hranu. Građani koji su je vidjeli tvrde da su joj na licu tragovi masnica i promrzlosti, pa se pretpostavlja da i spava na otvorenom. Tvrdi se također da je prepadnuta, kao i da teško započinje razgovor i komunikaciju. Po procjeni očevidaca, dijete se nalazi u teškom fizičkom i psihičkom stanju. Već unatrag par mjeseci, kako kažu, djevojčica se kreće sama i iznemogla do u kasno u noć, a na velikim minusima se doslovno smrzava, piše Dnevni list.

Građani tvrde da su upozoravali policiju na ovaj slučaj, ali da je s njihove strane rečeno da djevojčicu mogu samo udaljiti od tržnih centara u čijoj se blizini kreće.

Ovakve situacije nisu rijetkost u Mostaru, policija je u nekoliko navrata najavljivala određene aktivnosti kako bi se riješio problem prosjačenja i iskorištavanja i zlostavljanja djece u svrhu zarade i profita. U Mostaru nije rijetkost vidjeti djecu od samo nekoliko godina starosti, kako spavaju po kiši i zimi, na hladnom betonu. No, očigledno da ovaj problem još dugo neće biti iskorijenjen s mostarskih ulica.

Ovom prilikom podsjećamo na slučaj mostarskog beskućnika Siniše Matraka, koji je danima spavao po hladnoći ispod balkona jedne zgrade u Mostaru. Na intervenciju građana, tek nakon objave priče u medijima, nadležne službe su reagirale i poduzele odgovarajuće radnje kako bi beskućnik bio liječnički zbrinut i sklonjen s ulice i hladnoće.

(www.jabuka.tv) 


14 komentara

 • U policiji kazu kako mogu djevojcicu samo udaljiti od trzni centara…a da je predate u neku ustanovu,mozda ispitate ima li mater i cacu,tko je tuce,jel ilegalno u drzavi i zasto je maloljetna osoba bez pratnje u kasne nocne sate????
  Eto nam drzave-policajac a ne zna sta raditi!
  Jadna mu majka tko ih prima u sluzbu!

  53
 • Sta rade institucije i zaposleni u njima? Je li misle da su zbog sebe samih tamo? Pa Boze smiluj se neduznom djetetu? Posalji nekoga da je spasi.

  26
 • Zar za svaki ovako grozan primjer nebrige društva i Centra za socijalni rad treba jadni narod intervenirati da rade samo svoj posao i da svako dijete i starca smjesti i nahrani.
  A šta reći kad i radnici umirovljenici ne mogu se prehraniti radom a tek ovakvi slučajevi i nezaposleni kojih je mnogo.Tuga.

 • Jadno djete zao mi stvarno, socijalna sluzba bi trebala da se pobrine za ovaj slucaj, a i zabrinjava me koliko smo bezdušni i sebično postali, sve smo vise nalik ovim danasnjim polovnim politicarima

 • Vjerovatno je mlada romkinja. Žmiri sustav i za njih ne vrijede pravila. Da je moje dite, oduzelo bi mi ga po kratkom postupku

  1
  1
 • I samo zato što je romkinja treba je pustit tako. Jadni ti smo… može li se ta curica povest kuci dok se ne riješi nešto za nju?

 • Svi bi je kuci poveli a kad se prode pokraj ovakve djece svi okrecu glavu i odmanjuju rukom.Naravno da institucije ne rade svoj to je vise nego ocito.Muz mlati svoju trudnu suprugu do neprepoznatljivosti i to pred djecom.Dodes prijavis a sluzbenik porugljivo:STO SE VI MJESATE.Toliko o radu institucija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.