Promovirano 37 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Mostaru

U sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta promovirano je 37 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Mostaru te su dodijeljene plakete za izniman doprinos razvoju Sveučilišta na Filozofskom fakultetu.

Rektor Sveučilišta u Mostaruprof. dr. sc. Zoran Tomić doktorandima se zahvalio na povjerenju koje su ukazali SUM-u i fakultetima prilikom izbora doktorskih studija.

Da, vaš put bio je izazovan, težak, ali i uspješan. Uspješan toliko da ovo mjesto, danas ovdje u dvorani posvećeno grčkom filozofu Sokratu, možemo smatrati našim Olimpom. A kada smo kod Sokrata, kojeg ću citirati i na kraju, za njega najviša vrlina je znanje. Ne slavimo li mi danas, poštovani doktori znanosti, znanje. Jesmo i znanje i obrazovanje. A obrazovanje je, prema nobelovcu Nelsonu Mandeli “najmoćnije oružje kojim možemo mijenjati svijet, kazao je rektor Tomić.

Dobitnici plaketa za izniman doprinos razvoju Sveučilišta su: prof. dr. sc. Danilo Nikolić, prof. dr. sc. Franjo Ljubić, akademik Božo Žepić, prof. dr. sc. Zdenko Ostojić, prof. dr. sc. Helena Škobić, Ivan Knezović, Marijan Tustonja i Sveučilišni teatar.

Rektor Tomić je istaknuo kako dobitnici plaketa podupiru i potiču Sveučilište.

Mi vas jako cijenimo i mislimo da u zajedničkoj sinergiji možemo postići veće rezultate, kazao je rektor Tomić.

Prof. dr. sc. Danilo Nikolić se obratio u ime dobitnika plaketa te naglasio kako je čas primiti plaketu za izniman doprinos  razvoju Sveučilišta.

Ovo priznanje i ukazano povjerenje doživljavam s posebnom emocijom i prijateljskim činom, kazao je Nikolić.

Popis promoviranih doktora može se pogledati OVDJE

(www.jabuka.tv)8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.