Proljetna sadnja cvijeća

Sadnja proljetnog odnosno ljetnog cvijeća isključivo ovisi o vremenskim uvjetima i vrsti biljke. Neki ljubitelji cvijeća već s prvim zrakama sunca započinju da sade cvijeće, što je pogrešno.

Neke biljke neće preživjeti povremene mrazeve koji se javljaju u rano proljeće. Međutim, ukoliko želite da vam vrt što prije “procvjeta”, onda je sezonsko cvijeće pravo rješenje za vas.

– Prilikom odabira proljetnog cvijeća za vaš vrt, obratite pozornost na vrijeme cvatnje, kako biste izbjegli “prazan period”, ili period kada u vrtu nemate ništa u cvijetu i boji.

– Proljetne vrste cvijeća pokušajte ukomponirati s trajnicama i cvjetajućim grmljem kako biste postigli neprekidan slijed boja i oblika iz mjeseca u mjesec. Za rano proljeće odaberite tratinčice, maćuhice, ljubičice ili jaglace.
Svakako tu je i kadifica koja se najčešće sreće na uređenim zelenim površinama u vidu cvjetnih gredica ili velikih cvjetnih površina. Odlikuje je pun cvijet, različitih bolja i oblika. Otporna je na različite vremenske uvjete i dugo zadržava cvijet.

Jednogodišnje sezonsko cvijeće treba redovno zalijevati i prihranjivati namjenskim gnojivima

Za balkone i terase posebno za manje osunčane i polusjenovite položaje odaberite pelargonije koje podnose polusjenu, a koje su posebno pogodne za uzgoj u visećim posudama. Vrste sezonskog cvijeća koje su pogodne za potpunu sjenu su fuksije koji su, dostupne u više boja…

Jednogodišnje sezonsko cvijeće treba redovno zalijevati i prihranjivati namjenskim gnojivima, posebno ako se radi o uzgoju u posudama, te mu redovno uklanjati ocvale i uvele cvjetove, kako bi se na taj način produžio period cvatnje.

POSJETITE NAŠ AGROKUTAK 🙂

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.