Proizvodnja legendarnog DeLoreana počinje 2024. godine

Legendarni DeLorean se konačno vratio i spreman je prigrliti budućnost koju predstavljaju električni automobili.

Riječ je o novom modelu pod nazivom Alpha5, koji je inspiriran legendarnim modelom DMC-12, a koji je dobio oblik modernog coupea s ogromnim gullwing vratima čiji dizajn potpisuje Italdesign. Upravo su ta masivna vrata s gornjim šarkama te stražnje staklene rešetke jedine prave poveznice s prošlošću, dok je ostatak dizajna moderan.

Alpha5 je dobio masivne kotače i tanka prednja te stražnja svjetla. Port za punjenje nalazi se na prednjem braniku na vozačevoj strani oble karoserije, tako da nema potrebe za otvaranjem poklopca. Alpha5 je lakiran u dvije boje, a padajuća linija krova predstavlja podsjetnik na DeLorean koji smo gledali u trilogiji “Back to the Future”.

U unutrašnjosti su dva reda indicidualnih sjedišta, a gotovo sve kontrole su zamijenjene ekranom osjetljivim na dodir smještenim na “plutajućoj” centralnoj konzoli. Ispred vozača je potpuno digitalni klaster te upravljač s ravnim donjim dijelom.

Pristup stražnjim sjedištima je veoma lagan jer nema B stuba, a gullwing vrata su zaista ogromna.

O pogonu nema puno detalja, no poznato je da Alpha5 od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 4 sekunde te da dostiže maksimalnih 241 km/h. Automobil posjeduje bateriju kapaciteta većeg od 100 kWh, koja mu omogućava doseg veći od 483 km. Treba napomenuti da su ovo specifikacije osnovnog modela, tako da treba očekivati i bolje performanse snažnijih verzija.

Kapacitet otpora zraka električnog coupea je nizak i iznosi samo 0,23. Automobil je mnogo veći od prethodnika, dug je 4.995, širok 2.044 i visok 1.370 mm.

Iz DeLoreana je priopćeno da proizvodnja počinje 2024. godine te da će biti proizvedeno svega 88 primjeraka.

Nakon modela Alpha5 slijedi sportski coupe s V8 motorom, a potom i električni sedan te SUV s hidrogenskim pogonom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.