Proglašen Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2017. – Jabuka.tv

Proglašen Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2017.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u hotelu Hills u Sarajevu, kompanija Kolektiv d.o.o. – portal Posao.ba, već jedanaestu godinu zaredom dodijelila je priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u Bosni i Hercegovini.

Za Najpoželjnijeg poslodavca u 2017. u BiH, po izboru Bosanaca i Hercegovaca, izabrana je kompanija DM drogerie markt, koja je ovu nagradu odnijela i prošle godine.

Povodom toga, gospođa Admira Isaković, prokuristica i voditeljica resora Nabava i Marketing te Prodajne regije kompanije dm, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da uposlenici prepoznaju i cijene trud koji kompanija ulaže u razvoj ljudskih resursa.

“Ponovni izbor za najpoželjnijeg poslodavca čini nas posebno ponosnim jer potvrđuje da je zadovoljstvo naših uposlenika prepoznato i cijenjeno na tržištu rada. Nastavit ćemo se i dalje truditi da se svi naši zaposlenici, bez obzira na poziciju, osjećaju podjednako vrijednim, da objektivno vrednujemo rad, i stvaramo uslove u kojima svaki pojedinac može najbolje iskazati svoje afinitete i sposobnosti. Podjednako, njegujemo i uzajamno povjerenje i human odnos te vjerujemo kako jedni od drugih uvijek imamo priliku učiti. Zahvaljujem svima koji su omogućili dm-u ovu nagradu i mogućnost da, kao najpoželjniji poslodavac, podstaknemo i druge poslodavce na kreiranje boljih uvjeta za rad i još boljih odnosa između poslodavaca i radnika. Svima želim uspjeh u poslovanju s ciljem da u Bosni i Hercegovini stvorimo puno radnih mjesta za sve one vrijedne ljude koje ova zemlja ima.

Na listi deset najpoželjnijih poslodavaca za 2017. godinu, drugo mjesto je zauzela kompanija Al Jazeera Balkans, a zatim slijede Mistral Technologies, HIFA Group, Bingo, Nsoft, AS Group, ORBICO, Violeta i UniCredit Bank.

Najpoželjnijih 50

Poslodavci koji su se plasirali od 11. do 50. mjesta svrstani su u kategorije čiji je kriterij za formiranje bila djelatnost kompanije. Priznanja su uručena i kompanijama koje su u okviru pojedinačnih kategorija proglašene za prvoplasirane.

Tako je za najpoželjnijeg poslodavca u Financijskom sektoru proglašena kompanija ASA Osiguranje, koja svoju poziciju na tržištu rada gradi kao kompanija koja je poželjna mladim i obrazovanim ljudima, ali i onima koji imaju višegodišnje radno iskustvo.

Kad je riječ o FMCG sektoru ovo priznanje dobila je kompanija Philip Morris BH.

U Maloprodajnom sektoru najpoželjniji poslodavac je kompanija JYSK. U sektoru Fashion&Retail priznanje je dobila Alma-Ras, a u Distributivnom sektoru za nagradu se izborila kompanija Nelt d.o.o.

Ove godine je u Proizvodnom sektoru najviše glasova dobila Coca-Cola HBC BH, a u Sektoru medija građani BiH su za najpoželjnijeg poslodavca izabrali N1, dok je u Sektoru nafte i plina nagradu dobila Holdina.

Neke od najpoželjnijih kompanija u ICT sektoru su Telemach d.o.o. i Authority Partners.

Među ostalim dobitnicima priznanja za drugoplasirane i trećeplasirane u sektorima su Deichmann obuća, MARBO, Reiffeisen BANK, Sberbank BH, KONZUM, FIS, Prevent BH, Bosnalijek d.d. i MEGAMIX.

Tromjesečno istraživanje

Projekt “Najpoželjniji poslodavac” se organizira svake godine, te počinje tromjesečnim istraživanjem na osnovu kojeg se pravi poredak izabranih najpoželjnijih poslodavaca. Ove godine su u istraživanju sudjelovale 724 kompanije, a glasanjem je prikupljeno ukupno 18.490 jedinstvenih glasova.

U istraživanju su sudjelovali ispitanici iz preko 100 gradova širom Bosne i Hercegovine, a prosječna dob sudionika je od 25 do 35 godina. Najveći broj učesnika ima visoku stručnu spremu, čak 63%, a 75% ispitanika su trenutno zaposleni.

Sudionici u istraživanju kod poslodavaca najviše cijene dobar odnos spram zaposlenih i pozitivno radno okruženje. Na trećem mjestu se nalaze sigurnost zadržavanja posla. Među razlozima koje su ispitanici naveli kao bitne su također i visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, mogućnost razvoja profesionalnih vještina, te visina plaće i ostale beneficije.

Kao i svake godine, na ceremoniji dodjele priznanja prisustvovao je veliki broj gostiju, predstavnika vodećih kompanija, međunarodnih organizacija, kao i predstavnika političke i poslovne zajednice BiH.

Generalni sponzor ceremonije je Veleposlanstvo Švicarske u BiH, a u svojstvu prijatelja projekta ceremoniju je podržao Federalni zavod za zapošljavanje, prenosi Bljesak.info.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.