Profesori kemije uhićeni zbog proizvodnje droge

Dvojica profesora kemije na fakultetu u Arkansasu uhićena su pod optužbom da su proizvodili metamfetamin, u slučaju u kojem život imitira umjetnost.

Ured šerifa okruga Clark kaže da su profesori sa Državnog sveučilišta Henderson, Terry David Bateman i Bradley Allen Rowland, uhićeni u petak pod optužbom da su proizvodili metamfetamin.

Nije bilo jasno jesu li ostali u zatvoru u nedjelju, a jedan zatvorski službenik rekao je da ne može dati te informacije, javio je ABC News.

Tina Hall, glasnogovornica obrazovne ustanove sa sjedištem u Arkadelphiji, kaže da su Bateman i Rowland bili na administrativnom dopustu od 11. listopada. Kaže da je tri dana ranije policija istražila izvještaj o neugodnom mirisu u znanstvenom centru u kampusu. Kazala je da je zgrada otvorena 29. listopada, nakon što je jedna kompanija filtrirala zrak.

Ova uhićenja su mnogi usporedili s radnjom hit TV serije “Breaking Bad”, u kojoj je srednjoškolski nastavnik kemije počeo praviti metamfetamin kako bi platio troškove liječenja od raka.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.