Profesor pedagogije ostavio gradski život, uzgaja 450 ovaca

Profesor pedagogije bez posla u struci se odlučio ostaviti gradski život i posvetiti stočarstvu u kraju u kojem je rođen, u selu Argud kod Konjica.

Početi od nule nije jednostavno ali je najvažnije napraviti prvi korak i imati jaku volju. 2005. godine je u selu kod Sarajeva kupio 20 ovaca i tako je sve počelo, donosi BHRT.

Trenutno imam negdje oko 430 ovaca, znači godinama, ovih desetak godina, dvanest kako se bavim aktivno sam širio, radio neke objekte tako da sam mislio širiti i dalje. Posla ima uvijek, ako čovjek želi raditi, rekao je profesor.

Ističe kako posla ima, no kako je u odnosu na život ranije u selu sada mnogo lakše.

Sada je lakše sa četiri stotine ovaca nego nekada sa 50, sada se radi sa strojevima i sve se moderniziralo, objasnio je.

Mještana nema mnogo pa se trude popiti kavu zajedno i porazgovarati koliko to obveze dozvoljavaju.

Veliki broj ovaca zahtjeva adekvatnu pripremu za zimu i osiguravanje sijena. Tijekom zime i ljeti kada se kosi ima pomoć radnika, ali i braće koji s obiteljima dolaze pomoći u obavljanju posla.

Odlučio se za uzgoj ovce pramenke koja se lako prilagođava brdsko-planinskim uvjetima, a ujedno je otporna i na mnoge bolesti.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

 • Jeste ,stvarno je tako.Ima jedan napustio je ovce i otisao aluminjski, pa svakoga direktora izvrtio lažima ,janjetinom,i ucjenama pa tako sve u krug.Prodao HDZ više puta,a naravno vratio se opet HDZ-u .Oprostio mu HDZ jer nije znao što je činio prilikom izdavanja HDZ-a,ali je dobro tada znao ko mu daje više pa je za toga i radio.Vratit ce se i taj opet svojim ovcama.Zavrsio je i ovaj čoban fakultet za 2 mjeseca,odnosno kupio mu ga jedan od njegovih direktora.Čudo od čobana

  10
  1
  • Najjaci cobani (security po danasnji) su iz Grabove drage. To je podneblje gdje mozes cuvati ovce i uciti lagati jer jedino tako mozes ,,prizivit,,.

   3
   1
 • Najjaci cobani (security po danasnji) su iz Grabove drage. To je podneblje gdje mozes cuvati ovce i uciti lagati jer jedino tako mozes ,,prizivit,,.

 • toliko ovaca imat tuje velika zarada od janjaca ovnova.prodaje ovci sir.jos.dadodam zna kakvo meso jede nejede taj profesor.meso iz prodavnica kojeje staro podvije godine.ove budale rugajuse idite u njemacku cistite septicke jame i metite ulice.jebalavas njemacka kojacevas i jebat.svakacast profesore ziv i zdrav bijo.pozdrav.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.